Voodoo Church : Unholy Burial

Az amerikai deathrock bandák egyik őse, a Voodoo Church újjáalakult, és a Strobelights kiadó jóvoltából itt az első lemezük. A Tina Winter énekesnő által vezetett kvarett az 1980- as évek elején alakult, kiadott egy kislemezt, majd még ebben az évtizedben fel is oszlott. Most, hogy a L.A.-i deathrock bandák újjáalakulási lázban égnek, a Tina Winter is elgondolkodhatott a régi szép időkön, és feltámasztotta zenekarát, igaz, kissé más felállással. És most egy olyan anyagot tettek az asztalra, mintha csak nem is szüneteltek volna.

Az első dal az Unholy (és minő meglepő, az utolsó a Burial) egyfajta intróként is felfogható akusztikus kezdésével. Ezt követi a Whos Fault, karcos gitártémájával, a maga középtempójával, hangulatot ad a lemez további folytatásához. Ezután a New Death következik, mely kissé gyorsabb szerzemény, és fülbemászó dallamokkal kecsegtet minket. A doboknál Tony Havoc ül, és nagyon jól teljesít pl. a Drums And Voodooban. Ez egy vonszolósabb dal, kissé rituális ízzel, ahogy a címe is mutatja. A 6. tétel, a Zombie A Gogo, amilyen rövid, annyira hangulatos. Az Eternal Walz egy kis keringő hangulatú dal, egy kis álmodozás a keményebb nóták közt, persze azért ez sem piskóta! És mint említettem, az albumot a Burial zárja, amely egy outro jelleget vesz fel. Kifejezetten tetszik a lemez hangzása, tipikus régi deathrock hangzás, de azért kissé újabb köntösben. Szinte élmény hallani ezeket a szerzeményeket, melyekben az igazi hamisíthatatlan deathrock világa bontakozik ki, egyesítve a régi és az új hangulatot.
A Voodoo Church visszatérése sikerült! Olyan lemez az Unholy Burial, mely szerves részévé fog válni az egész stílus irányzatának, még ha nem is a slágerlisták élére készítették!  (10/10)

Kiadó: Voodoo Church, Stroblelight Records


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 27. - 14:51 | © szerzőség: Őszentsége