Focus Abyssi IV.

A negyedik Focus Abyssi-est alkalmával különleges nyárzáró neofolk eseményen vehetünk részt. A nem mindennapi programsorozat igen messze áll a hétköznapi szórakoztatás egydimenziós világától, természetes tehát, hogy most is a legfinomabb underground specialitások lesznek terítéken.

A több mint 40 éve működő tengerentúli CHANGES zenekar 8 év után lép ismét magyar színpadra. Robert N. Taylor és Nicholas Tesluk duója a neofolk stílus történetének leghitelesebb interpretátora. Ők látták, tapasztalták, hogy a népzene hogyan válik alkalmassá filozófiai és metafizikai többlettartalmak hordozására. A CHANGES aktív szerepet vállalt a folyamatok alakításában. A 20. század válságjelenségei láttán a két tag a problémák gyökereit kívánta feltárni, megérteni a jelenségek mozgatórugóit és a romok között is ösztönző, felfelé mutató művészi pályát bejárni. Már az 1969-es induláskor is a népzene jelentette az alapokat az amerikai kettősnél, és ezen a talapzaton épült fel apokalyptic/dark folk munkásságuk, melynek a görög mitológia, a pogányság, a klasszikus értékek képezik a fő vonulatait. A 2010-ben megjelent ötödik nagylemezük, a Lament személyesebb hangvételű, lelki megpróbáltatásokról szól. Ezen az estén a zenekar az összes korszakát megidézi, így szellemi munícióban nem lesz hiány. A veterán csapat a 'Ride the Tiger' (Tigrislovaglás) nevet adta turnéjának. A budapesti terep tökéletes lesz a gyakorláshoz.

Két vendégzenekar ad koncertet a CHANGES előtt. A CAWATANA új felállásának hazai debütálása lesz az est egyik fő érdekessége. A csoport több mint hat évvel ezelőtt lépett fel utoljára Magyarországon teljes felállásában, valamint öt évvel ezelőtt egy rövid akusztikus koncert keretében adtak elő CAWATANA-számokat CWTN néven duóban. Az új felállás hazai debütálásán ezúttal sem a zenekar megszokott műsorát hallhatjuk, hanem egy speciális akusztikus program lesz terítéken (a neofolk legszebb hagyományaihoz hűen), mely mind a koncert hosszát, az eljátszott dalok számát, mind a hangszerelést, a felvonultatott hangszereket tekintve is bővebb, teljesebb lesz, mint a legutóbbi alkalom.
A hagyományhű neofolk csapatnak hosszú idő óta nem volt idehaza fellépése, így nagy öröm, hogy alkalmunk lesz meglátni, meghallani, jelenleg hol tart pályáján az egyik legkiemelkedőbb zenekarunk. A SCIVIAS új felállásának debütálása néhány hete történt, érdekes összecsengés ez a CAWATANA esetével. A SCIVIAS-tól ez alkalommal több élőhangszeres rész várható, a krautrock, a folk és a pszichedelikus részek tökéletes egybeforrasztásakor, így a magyar legenda ismételt felbukkanása tehát egy budapesti színpadon feltétlenül örömteli eseményként könyvelhető el.

Belépőjegy elővételben: 2500 Ft ( focusabyssi@gmail.com) szeptember 4. éjfélig

Belépőjegy a helyszínen: 3000 Ft

További információ:

http://www.highfiber.com/~thermite/changes1.html
http://www.myspace.com/sciviasofficial
http://www.myspace.com/cawatana
http://www.dp-motiv.blog.hu/
http://www.yuk.hu/

 


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 06. 18. - 10:48 | © szerzőség: Gelka