I. Országos H. P. Lovecraft Találkozó

Kedves barátaink, H. P. Lovecraft rajongók! (a Lovecraft Társaság közleménye)

2015-ben a magyarországi Lovecraft közösség fejlődésnek indult, két év alatt elértük azt a szintet, hogy szükségessé vált egy kulturális egyesület megalapítása, mely munkájával a közösséget támogatja, a közösség érdekeit képviseli. Mindig is alapelvünk volt, hogy nyitottak vagyunk az új ötletekre, javaslatokra, és figyelembe vesszük a közösség kéréseit. Rövid időn belül egyértelművé vált, hogy az egyik legfontosabb feladatunk egy országos találkozó megszervezése lesz.

2019. október 19-én, szombaton kerül megrendezésre az I. Országos H. P. Lovecraft Találkozó Budapesten a Három Holló Kávéházban a Magyar H. P. Lovecaft Társaság szervezésében. Közel egy évnyi előkészítés és szervezés eredményeként, hat darab szakmai előadásból, kettő darab kulturális műsorból és egy izgalmas nyereményjátékból – HPL ToTó – áll a programlista; előzetes felmérésünk során több mint százan jelezték, hogy részt vesznek a találkozón.

Mindenkit sok szeretettel várunk a rendezvényre. Természetesen nem csak azokat, akik már az elejétől fogva közösségünk tagjai, és behatóan ismerik H. P. Lovecraft munkásságát, hanem azokat is, akik még csak most kezdtek el ismerkedni a kozmikus rettenet irodalmával.

A rendezvény Facebook eseménye: I. Országos H. P. Lovecraft Találkozó

Az egyesületről
A Magyar H. P. Lovecraft Társaság célja a néhai amerikai író, Howard Phillips Lovecraft munkásságának és életének megismertetése, népszerűsítése, terjesztése, magyar nyelvre fordított és a még lefordítatlan műveinek nyilvántartása. A Társaság ezt annak érdekében teszi, hogy a magyar köztudatban letisztult és reális kép alakuljon ki az író személyiségéről, életéről, irodalmi és szakmai munkásságáról, a világirodalomban betöltött pozíciójáról. A Társaság célja továbbá, hogy hiteles forrást szolgáltasson azok számára, akik meg kívánják ismerni az írót és munkásságát. Ez magába foglalja H. P. Lovecraft prózai írásait, költeményeit, esszéit, levelezését, valamint más, kortárs írókkal közös vagy saját név alatt (kollaboráció), illetőleg önállóan, de álnév alatt publikált, vagy meg nem jelentett munkáit.

A Magyar H. P. Lovecraft Társaság nem azért alakult, hogy legyen egy olyan egyesület, ami csak nevében képviseli a közösséget, már a legelső alkalommal lefektettük azokat a célkitűzéseket és feladatokat, melyek meghatározzák a működésünket. További információk az egyesületről: Alapaszabály / Az egyesület célkitűzései / Csatlakozás az egyesülethez online / Az egyesület támogatása

A program
Minden előadás körülbelül 40 percig fog tartani, az előadások közt 10 perc szünetet tartunk. Az ebédszünetet 12:30-tól 13:30-ig fog tartani, illetve lesz egy további 30 perces szünet 16:30-tól. További részletek itt!


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2019. 09. 23. - 07:23 | © szerzőség: Memento Mori