Catalogus Artificium I.

Két esztendőt ölel fel 82 oldalban egyesületünk katART albuma, mely a Picasso Pointban kiállítással bemutatott alkotók javát sorakoztatja fel hasábjain 5 alkotásuk és méltatásuk közzétételével. Visszatekintő-összegzés tehát ez egy időszakra, de egyben első tagja egy sorozatnak, mellyel honi alkotók munkáit szeretnénk bemutatni a szélesebb nagyközönségnek mementót adva magazin formájában.

...a műalkotások felvállalt értékei közt a meghalás művészetére való állandó utalás mellett gyakran olyan egyetemes princípiumok, ideák szerepelnek, melyek alkotóik művészetét a fennen dicsőített individuumok korában/sic./ talán tényleg autentikussá, valóban autonómmá tudják tenni. (...)
Remélhetőleg, megtekintve a továbbiakban következő képanyagot, nem csupán egy újabb illúziót, egy - a határtalan fény bennünk rejlő szikrájával működésbe hozott - camera obscura általi csalóka haláltáncot fogunk látni, hanem a fátyol mögötti nagy szakadék (Halál-) Tudás-pillanatait illetve azok képekben tárgyiasított felvillanásait.

Letöltés PDF formátumban
Online lapozható (Issuu) verzió


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 10. 08. - 09:38 | © szerzőség: Gelka