Twin Tribes

Az esemény itt található

A She Past Away, a Lebanon Hanover, a Drab Majesty és a Molchat Doma után a darkwave/postpunk világ egy újabb jelentős képviselője látogat Budapestre. A texasi Twin Tribes talán még nem annyira népszerű, mint az említett együttesek, de egyre jobban közelít hozzájuk, hónapról hónapra növekszik a rajongótábora, ami két tökéletes nagylemez (Shadows - 2018, Ceremony - 2019) és egy remek remixalbum (Altars - 2021) után egyáltalán nem meglepő. Zenéjük a 80-as évek postpunk, darkwave, gothrock klasszikusain alapul, de leginkább a 2010-es években felfutott "új sötét hullám" hangzásvilágához áll közel: csilingelő, effektezett gitárok, erőteljes basszusgitár, sodró lendületű dobgép, megkapó szintetizátordallamok.
Miután Amerikában már sokat koncerteztek (felléptek többek között a She Past Away, a Clan of Xymox, az ACTORS, az Ash Code és a Kaelan Mikla társaságában is), most először látogatnak Európába, ahol a rajongók már izgatottan, felfokozott érdeklődéssel várják őket.

A vendégzenekar ezen az estén a budapesti Utolsó Hullám lesz. Az ő zenéjük is a 80-as évek sötét hangulatú postpunk, darkwave, gothrock zenéin alapul, de nem az újkori irányvonalat követi, inkább a klasszikus ("oldschool") gothrockhoz áll közelebb, erőteljesebb gitárhangzással, lendületes basszusgitárral és dobgéppel, sötét szintetizátorfüggönnyel.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2021. 10. 18. - 12:25 | © szerzőség: Deathrock.hu