Minus Humanum

Az idei év második egyleti kiállítás-megnyitóján régi ismerősünket, Jacsó Balázst üdvözölhetjük március 5-én a Macska Pubban. A megnyitó után egy hónapig láthatóak az alkotó munkái.

Esemény a közösségi oldalon.

Az alkotóról:
„Fiatal korom óta foglalkozok a képzőművészettel, a hagyományos és digitális technikával egyaránt. A különböző területeken más és más dolgok foglalkoztatnak, melyek azért részben átfedik egymást! A grafikai eljárások területén szerzett tapasztalatokat igyekeztem a digitális képeimben felhasználni, majd a néhány éve előtérbe kerülő festészetben pedig azokat tovább fejleszteni és a neki megfelelő módon részben átalakítani. Témáikat tekintve a képek természetesen  mutatnak hasonlóságot, ugyanakkor törekszem arra, hogy minden műfajban valami különbséget is fel tudjak mutatni.
 Festményeim nagy része a digitális képeimen alapszik, az ott kitalált kompozíciókat és felületeket használtam több alkalommal is, azonban a portrék esetében a realisztikusabb, fotószerű megközelítést tartottam szem előtt.

Fejlődésnek vagy változásnak is nevezhetem azt, ahogyan a jól felismerhető részletek a digitális munkáimon is egyre inkább az elvontabb, nehezebben beazonosítható irányba mozdultak el, még nagyobb teret adva ezzel a  felületek játékának. Ugyanez a kísérletezés az, ami érdekel az analóg műfajokban is. A nehezen meghatározható és minden kép esetében egyéni szabályrendszerrel bíró felületalakítás esetében nem követek előre kitűzött célokat, nagyobb teret hagyok a megérzésnek és a kép egységének fontosságát tartom szem előtt, s nem a teljesen egyértelmű formai megjelenítést.

Portréim esetében a formaiságon kívül a legfontosabb szempont, hogy olyan személyeket fessek meg, akik valamilyen módon hatással voltak/vannak rám a művészeteken keresztül, legyen szó a zenéről vagy a filmről, irodalomról."

Alkotásaim itt is megtalálhatók:
www.facebook.com/Nagash793 , www.facebook.com/balazs.jacso.12


2019. 03. 05. - 06:43 | © szerzőség: Gothic.hu