Szén és Arany

Az esemény - Csatlakozz!

„Az üreg mélyén íródott mese nem álom, fényességes illatok lengik körül születése óta. Minden nap íródik, formálódik, hogy újra és újra visszataláljon oda, ami mindig is örök és mozdulatlan. Békák ugrálják körbe, rezegtetik a szárnyaikat; a nyulak már messzebbre szaladnak. A méhzümmögés lehet-e az oka, vagy vakondokok bársonyának feketesége, hasztalan fejtegetés.
Egy helyben utazás, egy helyre utazás, a megérkezés békéjében szelíden szétnézés, körültekintés. Tükrök mindenfelé. Kacsintanak. Néha egyszerre.
A Visszatalálás közben lefeslő rétegek ceruzanyomokat hagynak, ásás közben ide-oda guruló földrögök. A Valóság nem a realitás, a mese mégsem szürreális. Csak egymáson elcsúszó dimenziók közül kitekintő lények vannak itt, és a szemlélő - az ablak, és mindez máris egy betekintés.”

Franken Vivien 1989. március 7-én született Szombathelyen, ami azóta is székhelye; s itt igyekszik létrehozni alkotásait elsősorban papíron és 2011 óta emberi bőrön is. Legtöbbet egyik kedvenc helyén, a Nyúlüregben alkot, ami egyben tetoválószalonként várja azokat, akik készen állnak mélyebbre nézni azokban a tükrökben…
 

A 2019. május 7-én, 19:00 órakor nyíló kiállítást Török-Zselenszky Tamás (író, költő, zenész) nyitja meg.
A belépés díjtalan.


2019. 05. 03. - 05:50 | © szerzőség: Gothic.hu