Nick Cave: 20.000 nap a Földön

A Budoku - Budapesti Dokumentumfilm Fesztivál és a Mozinet bemutatja: "20.000 nap a Földön" premier előtti vetítés és egy különleges tribute-buli, amelyen 6 zenekar tiszteleg Nick Cave művészete előtt.

20.000 nap a Földön – a legendás alternatív rockzenész, költő, író és forgatókönyvíró Nick Cave szemével. A művész különleges utazásra invitál, a film életének egyetlen elképzelt napját mutatja be.

A gyönyörűen fényképezett alkotásban összemosódik fikció és valóság, Cave képzelt és igazi élete, de természetesen feltűnnek benne állandó alkotótársai – zenekara, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjai, vagy éppen Kylie Minogue és a színész Ray Winstone –, illetve néhány remekül sikerült koncertbe és a lemezfelvételbe is belepillanthatunk. A legutolsó album, a Push The Sky Away munkálatai közben készült 20.000 nap a Földön intim portrét fest az alkotófolyamatról, azt vizsgálva ezáltal, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk. A lebilincselő alkotás egyben a kreatív szellem változásra ösztökélő erejének ünneplése is.A 20.000 nap a Földön Sundance Filmfesztiválon debütált, elnyerve a legjobb dokumentumfilm és vágás kategóriák fődíját.

20.00 >>> Nick Cave: 20.000 nap a Földön - premier előtti vetítés a Toldi moziban  január 8-án este.

22.00 >>> A Nick Cave tribute buli a Toldi Klubban


A feldolgozásokat játsszák: The Jealous Lovers / Nagyvillany Allstars / Desenvoltura / Haunebu / Búcsúkoncert Zenekar / Anton Vezuv

>>> Jegyár a vetítésre és a koncertekre együtt 1.900 HUF, csak a koncertekre 600 HUF.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2015. 01. 06. - 10:39 | © szerzőség: Gelka