Michael "Mike" Scaccia

Michael "Mike" Scaccia (1965. június 14 - 2012. december 23.) amerikai zenész, legismertebb formációi, melyekben zenélt a Ministry, Revolting Cocks, Rigor Mortis, Lard.

Michael a New York állambeli Babylonban született, olasz származású és három nővére van. Első említésre méltó zenekarát, a Rigor Mortis-t haverjaival a horror iránti rajongás hozta össze 1983-ban, egyedülálló formációja lett a speed metál színtérnek, így hamarosan a Capitol Records is felfigyel rájuk - kiadja első lemezüket.  
A Ministrybe Mike 1989-ben csatlakozik be a The Mind is a Terrible Thing to Taste turnén, ekkor kéri fel Al Jourgensen, majd nem is ereszti többet, Mike haláláig kisebb szünettel a banda tagja és Al legközelebbi barátja marad. 1992-ben közös munkaként születik a halhatatlan Psalm 69 album.  
Jourgensennel nem mondható, hogy makulátlan életet folytattak, az alkohol és drogfogyasztás Scaccia múltjában rendőrségi üggyel is terhes, heroin-birtoklásért ült is, magas óvadék ellenében szabadul csak.
A 2000-es évek meglehetősen aktívan telnek, számos újraalakulási tervét valósítja meg, stabilan ível a Rigor Mortis és a Ministry-s pálya is, ám 2012 december 23-án ez tragikus hirtelenséggel törik félbe.
Nem sokkal éjfél után a texasi The Rail Clubban egy születésnapi megemlékezésen Scaccia összeesik a színpadon, és a helyi kórházban elhunyt. A kezdeti jelentések a stroboszkóp világítását jelölik meg okozóként, de a halottkémi jelentésben szívbetegségből kifolyó szívroham szerepel. 47 éves volt. December 30-án számtalan zenész kíséretében tartottak búcsú-megemlékezést az industrial-metál színtér egyik legmarkánsabb gitárosa tiszteletére.

 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2020. 12. 23. - 05:49 | © szerzőség: Gelka