The Cure – Anniversary 1978-2018

A The Cure, a világ egyik legjobb koncertzenekara 2018-ban egy tökéletes júliusi estén lépett fel a londoni Hyde Parkban, hogy megünnepelje négy évtizedes zenei pályafutását. Ezen a koncerten készült az "Anniversary 1978-2018" című, 4K minőségű film, Tim Pope rendezésében.

Jegyek és bővebb információ: urania-nf.hu/film/the-cure-anniversary-1978-2018-

A zenekar 1978. július 9-én, vasárnap este nyolc órakor, egy kis füstös Sussex-i kocsmában, a Rocketben adta első koncertjét. Az eseményen mintegy 65 ember jelent meg. Szinte napra pontosan negyven évvel később, 2018. július 7-én, vasárnap este nyolc órakor a The Cure a londoni Hyde Park nagy rétjén tartotta jubileumi koncertjét. Az eseményre körülbelül 65.000  ember jött el. Az előadás az egyik legemlékezetesebb koncert lett a Cure hosszú karrierjében.

Jegyár: 3000 Ft

A FILMRŐL

A Lovesong-tól a Lullaby-ig, a Boys Don't Cry-tól és a Fascination Street-től a Friday I'm in Love-ig elhangzó dalok révén Robert Smith és csodálatos zenekara - Simon Gallup, Jason Cooper, Roger O'Donnell és Reeves Gabrels - varázslatos időutazásra repítettek. A koncert vége felé Robert azt mondta a közönségnek: "Ha megkérdeztetek volna a Rocketben, hogy mit fogok csinálni 40 év múlva, valószínűleg rossz választ adtam volna... De köszönöm mindenkinek, aki körülvesz... és Nektek is, hogy itt lehetek... szóval köszönöm. Ez nagyszerű négy évtized volt... és itt a következő!"

Hogy ezt a történelemi fellépést teljes színpompájában rögzíteni tudják, a zenekar Tim Pope-hoz, a banda legtöbb kultikus klipje alkotójához, a díjnyertes In Orange című film rendezőjéhez, régi harcostárshoz fordult. Az előadás, melyet Tim ezen a gyönyörű nyári estén rögzített 29 dalon és 135 percen keresztül vezet végig minket négy évtized alternatív popzenéjén. A film nemcsak a varázslatos színpadi show-t és az elmúlt negyven év epikus dimenzióját ragadja meg, hanem a zenekar összetartó, intim oldalát is. „Robert sohasem énekelt annyira jól, és a Cure sem játszott még ilyen szenvedélyesen, pontosan és erőteljesen." - mondta a rendező.

A magával ragadó moziélményt Robert Smith és Paul Crockett 5.1-es hangkeverése tette teljessé.


2019. 06. 23. - 09:07 | © szerzőség: Gothic.hu