Drakula vár!

Rémségekkel teli, játékosan borzongató estére hívunk benneteket október 20-án! Boldog születésnapot, Lugosi!

2018. október 20., szombat, 18:00–23:59
Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Hiszen melyik helyszín lenne Budapesten alkalmasabb egy vámpíros mulatsághoz, mint a Vajdahunyadvár? A páratlan épületegyüttes egyik legfontosabb mintájául ugyanis a Hunyadiak büszkesége, az erdélyi Vajdahunyad vára szolgált, ahol a legendák szerint az igazi Drakula, a kegyetlenkedéseiről elhíresült Vlad Tepes havasalföldi vajda raboskodott.
A rendhagyó estén megismerhetitek Drakula gróf igaz történetét, elmerülhettek a vámpírtörténetek rémisztő világában, valamint megünnepelhetitek a világhírű „magyar Drakula”, a Hollywoodban Drakula gróf megformálójaként ismertté vált Lugosi Béla születésnapját is, akinek – bár csak kevesen tudják – szobra a Vajdahunyadvár egyik kőfülkéjét díszíti.

A látogatók a programon a vámpírok nyomába eredhetnek és bebolyonghatják a Vajdahunyadvár átalakított, sejtelmes tereit és kiállításait. A közönség rémisztő vámpírszínház részese lehet. A vállalkozó kedvűeket az épület sötét folyosóin és kietlen termeiben a Terminál Workhouse csapata kalauzolja majd végig az ijesztő és meglepő jelentek során. Figyelem, a „Drakula vagyok. Legyen üdvözölve a házamban! Rejtelmes tárlatvezetés Drakula gróf kastélyában" című programra érdemes minél előbb regisztrálnotok a kozonsegkapcsolat@mmgm.hu e-mail címen, mert a vámpírszínház egyszerre csak 30 főt tud fogadni! A tárgyba írjátok bele: Drakula vagyok!
Várunk benneteket az este tematikájához illeszkedő fáklyás sétán. Ismerjétek meg a Vajdahunyadvár épületét, a Drakula-mítosz kialakulását és Lugosi Béla izgalmas életútját. Mindemellett egy borzongató játékkal is készülünk! A feladatlap utasításait követve járjátok be a várat. Ha elég ügyesek, bátrak és szemfülesek vagytok, megfejthetitek a rejtvényt és megtalálhatjátok a kiutat az épületből.
A különleges hangulatú filmvetítéseket sem érdemes kihagynotok. Lugosi Béla leghíresebb filmjével, valamint más klasszikus vámpírfilmekkel várunk titeket!
Részletes program hamarosan a honlapon!
www.mmgm.hu

Belépőjegy: 2400 Ft
Ajánlott korosztály: 14+

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2018. 10. 04. - 05:43 | © szerzőség: Gothic.hu