Batboner

Többé-kevésbé 10 évnyi zenekarként való működés után a Batboner kiadja debütáló albumát. A zenekar több inkarnációja során több EP-t és kislemezt is kiadott már önállóan, de ez az első album. A lemezen a kezdeti időkben írt dalok és a lemezfelvételig írt dalok egyaránt megtalálhatóak, és a zenekar teljes spektrumát bemutatja.

A szörftől kezdve a goth-on át a punkig és egy kis progresszív csavarral, de mindig a deathrock a fő építőköve. Ezért is lett a lemeznek saját címe. Ez a Batboner. A Batboneren a dalok úgy lettek legyártva, hogy a legjobb önmagukat adják. Önálló entitások, mégis egy egységes egészet alkotnak. Ez egy új hangzás a deathrockban.

A szöveges anyag a katarzisból, álomtöredékekből, fájdalmas emlékekből és helyzetekből származik személyes szempontból, amelyek viszont a zagyvaságok falából formálódnak lírai formába, a lényegre szabdalva azt. Nem feltétlenül egy történetet mesélnek el, hanem inkább egy lelkiállapotot, ami kontrasztban áll a zenekar vizuálisan játékos és színes aspektusával. (forrás a zenekar batcamp oldala)


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2023. 03. 14. - 08:17 | © szerzőség: Deathrock.hu