Bécs - Memento Mori fesztivál


Nem számít, hogy ki vagy, hol és hogyan élsz, egy dolog közös benned és bennem - mindketten meg fogunk halni. De erről senki sem beszél. Az emberek ritkán beszélnek nyíltan a gyászról. Bár sokan feldolgozatlanul hordozzák magukban a gyászt és a fájdalmat. Azt hiszem, itt az ideje, hogy elgondolkodjunk a gyászkultúránkon, és megtörjük a halált övező tabukat. 2020 elején, amikor már elkezdtem a MEMENTO MORI kulturális fesztivál koncepcióját kidolgozni, kitört a Corona-járvány. Hirtelen a halál mindenütt jelen volt. A járvány miatt az emberek magányosan haltak meg. A hozzátartozók nem tudtak elbúcsúzni a családtagoktól és a barátoktól. Drámai módon vált világossá, hogy mennyire fontos a gyászkultúránk. Ezért szeretném a MEMENTO MORI kulturális fesztiválon keresztül beszélgetésbe hozni az embereket. Halálról, haldoklásról, veszteségekről, gyászról - és az életről.

A kultúrák közötti fesztivál, amely a halál és a gyász témáját hol komolyan, hol művészi és játékos módon közelíti meg, sokszínű, pazar programot kínál, közel 50 eseményt:

Installációk - Előadások - Koncertek - Felolvasások - Filmek - Színház - Séták - Műhelyek - Tárlatvezetések - Café Tristesse - Élő könyv rendezvény.

A kulturális fesztivál programja szándékosan széleskörű, hogy minél többféle emberhez szóljon. A rendezvények fele a fesztivál székhelyén, a bécsi Volkskundemuseumban kerül megrendezésre. https://festival-memento-mori.at/newsletter/


2021. 06. 10. - 07:46 | © szerzőség: Gothic.hu