Benji Davies: Nagypapa szigete

Peti szereti Nagypapát, Nagypapa szereti Petit. És ez már mindig így lesz.
Ebből a gyönyörű, vigasztaló könyvből megtanulhatjuk, hogy aki a szívünkben él, az mindig ott lesz velünk.
Benji Davies színes képeskönyve egy kisfiú, Peti története, aki nagypapájával fantasztikus tengeri utazásra indul. Távoli szigeten kötnek ki, gyönyörű vidékeken barangolnak, ám végül Peti egyedül tér haza. Minden éppen olyan, mint előtte, csak nagypapa nincs sehol.
A kötet egyszerű és természetes módon szól az elengedésről, elmúlásról Szabó T. Anna lírai fordításában. Segítségére lehet a szülőknek, gyerekeknek a gyászban, gyászfeldolgozásban.

"A halállal kapcsolatosan időről időre előjönnek belőlünk kérdések. Nagyon örültem, hogy ebben a történetben az elmúlás az élet természetes részeként jelenik meg: egy unoka vesz örök búcsút idős nagyapjától. Át is beszéltük, hogy mekkora ajándék, ha valaki betelve az élettel halhat meg. Ettől függetlenül a gyász fájdalma ott lesz, de a történet kisfiúja állja a viharokat és erős kézzel kormányozza azt a bizonyos hajót egyedül is. Hogy mitől erős? Hát a rengeteg szeretettől, amivel nagypapa megpakolta kettőjük kapcsolatát. Miről beszélgettünk még a könyv kapcsán? Főleg arról, hogy megéri időt adni annak, aki fontos a számunkra és arról, hogy az életidejét senki sem tudja előre…" moly.hu


2018. 07. 13. - 06:44 | © szerzőség: Gelka