Memento Mori - Weöres 100

Weöres Sándor centenáriumának alkalmából a Memento Mori Egyesület rendezvénye.
 
ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA
A szürreális ösztöni szinte zsigerekből ömlő képzettársítás és ember-alatti ősiség játékosan kavarog az Entrópia Architektúra olvasztó tégelyében. Akárcsak Weöres Sándor munkásságában. A Költő saját művei valamint fordításai (Út a teljesség felé, gyermek-versek, Lao-Ce és Rúmi fordítások) nagy hatással voltak a zenekar munkásságára. Az Entrópia Architektúra igyekszik Weöres Sándor hagyatékához hűen az ősi tradíciókat megújulni képes módon életben tartani.

ÚJHOLD
Az Újhold zenekart 2011 tavaszán Krasznahorkai László alapította, aki nemcsak a Holt Költők Társasága frontembere volt, valamint a Szabad Európa Rádió szólógitárosa és egyik énekese, hanem magyartanár is. Idén várható második nagylemezük megjelenése. Ezen az estén Weöres Sándor verseit adják elő, melyeket a tőlük megszokott egyéni ízléssel szólaltatnak majd meg.

SCIVIAS
A Scivias az európai és a hazai neofolk színtéren egyaránt a legelismertebb zenekarok közé tartozik. E nagyrabecsülést kiadványaik színvonalával, tartalmával, mondanivalójával vívták ki.

a koncertek között:
SZEMELVÉNYEK A TELJESSÉGBŐL - Weöres Sándor műveiből
(Közreműködik: Cuvious - Lilian Goth Art Prod.)

2013. XI. .01. péntek, 21.00 - A38 Állóhajó kiállítóterme. Az estről TV felvétel készül.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 10. 29. - 07:50 | © szerzőség: Gelka