Dead Voices On Air - Abrader Redux

A DEAD VOICES ON AIR (Mark Spybey a DOWNLOAD-tól / ex-ZOVIET FRANCE) debütáló albuma,  cEvin Key közreműködésével (SKINNY PUPPY / DOWNLOAD). Az "Abrader" primitív hangszerek és talált tárgyak feldolgozott hangjait keveri hipnotikus loopolt ritmikus struktúrákba, a nehéz ambient sötét fürtjeivel, amit Organic Panambience-nek, vagy "szemnek szóló zenének" is nevezhetnénk.

A rendkívül keresett "Abrader" volt az első Mark Spybey több mint 80 (eddigi) kiadványa közül, amelyet a DEAD VOICES ON AIR név alatt jelentetett meg. Ezt 1993-ban, Vancouverben vették fel néhány nap alatt, és a következő évben Akifumi Nakajima (AUBE) adta ki kazettán a G.R.O.S.S. kiadónál. Kronológiailag az anyagot az első két kompaktlemezes kiadványát - a "New Words Machine"-t és a "Hafted Maul"-t - alkotó zenék nagy része után rögzítették, azonban az "Abrader" mindkét album előtt jelent meg.

Az "Abrader Redux" tartalmazza az eredeti kazettán megjelent három hosszú számot, valamint a 2009-es újrakiadásban a "Fast Falls The Eventide" dupla CD részeként megjelent bónusz számokat, és most két "új", korábban kiadatlan, 1994-ben felvett bónusz számmal - így ez a remekmű 7 számra és több mint 67 percnyi kivételes zenére bővül.  (Bandcamp ajánló)


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2022. 11. 24. - 06:24 | © szerzőség: Neofolk.hu