Of The Wand & The Moon - Your Love...

A dán Of The Wand & The Moon 10 évvel a legutóbbi, nagy sikerű "The Lone Descent"  után egy vadonatúj stúdióalbummal tért vissza. A 10 új dal rendkívül atmoszférikus, melankolikus és szürkületbe burkolózó produkció, amely egyértelműen megmutatja Kim Larsen 60-70-es évek énekes-dalszerzői inspirációit, utalva itt Lee Hazlewood, Leonard Cohen és Serge Gainsbourg örökségére, valamint az ebből az időszakból származó filmzenékre.

Ugyanakkor továbbra is megőrzi a sötét neo-folk gyökerek egy részét.  Az albumon vendégként közreműködik King Dude, a legendás dán énekes/szerző/művész Martin Hall (aki a dalszöveges jegyzeteket is írta az albumhoz), valamint a dán szcéna számos más ismert neve, mint például Uffe Lorenzen (Baby Woodrose), Bo Rande (Blue Foundation) és Sarah Hepburn (Kloster a.o.).

Az Of The Wand & The Moon szólóprojektként indult Kim Larsen által Koppenhágában 1998-ban, amikor még a Saturnus doom-metal zenekar tagja és zeneszerzője volt. A debütáló album "Nighttime Nightrhymes" címmel jelent meg 1999-ben. Az "Emptiness Emptiness Emptiness Emptiness" című második albummal (2001) az Of The Wand' hangzása sokat fejlődött, és manapság már neo-folk/dark folk klasszikusnak számít. 2011-ben jelent meg a "The Lone Descent" című album, amely új fejezetet jelentett a zenekar számára. Zeneileg a az albumon található dalok új irányba tettek lépést, hatalmas, erőteljes és epikus hangzással és sok új hatással. A "The Lone Descent" rendkívül jó fogadtatásban részesült mind a kritikusok, mind a rajongók körében, és a legsikeresebb albuma volt a zenekarnak, és még inkább megalapozta az Of The Wand & The Moon rangját.  Fellépett olyan fesztiválokon, mint a Roskilde Festival, Roadburn, Wave Gotik Treffen és számos turné következett az elkövetkező években, valamint live-albumok, EP-k és bakelit kislemezek kiadása. Kim Larsen ezen kívül ebben az időszakban turnézott és dolgozott együtt olyan művészekkel mint King Dude, Anna Von Hausswolff, Offermose, valamint olyan side-projektekkel készített felvételeket és jelentetett meg kiadványokat, mint például a Les Chasseurs De La Nuit, Vril Jäger és White Chamber.
Most, 3 évnyi munka után, a vadonatúj stúdióalbum "Your Love Can't Hold This Wreath Of Sorrow" végre elkészült. A producerei Kim Larsen és Mikkel Elzer (Kloster stb.) voltak, és a keverést is Mikkel Elzer végezte, az album 10 új dalból áll és 2021. október 8-án jelent meg a Heidrunar Myrkrunar/Tesco kiadónál. (zenekari fülszöveg)


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2021. 12. 04. - 07:55 | © szerzőség: Gelka