Fields of the Nephilim | biográfia

"Megigézve egy mosolyban
Nézd, mi vagy, Nézd mi voltál
Innét a magasból mérföldekre látok
Mint a tűz, ha belül ég "

(Fields of the Nephilim: Slow Kill)

Sokak számára meghatározó szerepet játszott a 80-as, 90-es években kialakult gothic műfajban a Fields Of The Nephilim zenekar. Muzsikájuk meghatározó alappillére ennek a zenei szubkultúrának. Sajnos mára már csak egyszemélyesre zsugorodott a klasszikus csapat /lásd Carl McCoy/, de lemezeit hallván még mindig tartogat új, eddig ismeretlen hangokat, érzéseket. Na persze ez nem jelenti azt, hogy a többiek nem folytatták tovább a zenei pályafutásukat a későbbi években. Gondoljunk csak a Rubiconra rögtön a Nephilim felbomlása után, amely ugyan McCoy nélkül, de a régi tagokkal és egy új énekessel Andy Belany-val hozott össze két albumot, több kevesebb sikerrel. Aztán következett egy teljesen más formáció a Wright testvérek féle Last Rites, ami még a mai napig is működő csapat. De ne rohanjunk előre az időben ennyire. Kezdjük az elejéről mint minden briliáns történetet. Mit is jelent a Nephilim elnevezés? Nos erre álljon itt két meghatározás is. Az első Henoch próféta Apokalipszis könyvének több ezer éves szavai:

"Amikor az emberek nemzedékei megsokasodtak, azokban az időkben az embereknek szépséges és bűbájos lányaik születtek. Az angyalok, az ég fiai pedig látták, és megkívánták őket...Mindegyik választott a maga számára, és meglátogatták őket, és egyesültek velük... Az asszonyok pedig teherbe estek, és hatalmas óriásokat szültek, akiknek magassága a háromezer rőföt is meghaladta. S ezek az emberek minden vagyonát felfalták, amíg már senki sem tudott mit enni. És elkezdtek vétkezni a madarakkal és az állatokkal és a csúszómászókkal, és a halakkal, és felfalták egymás húsát, egymás vérét pedig megitták .A föld pedig e törvénytelenség láttán jajveszékelni kezdett...Az óriások szellemei, akiket Nephilim-nek hívnak, igazságtalanságot, romlást hoznak, rabolnak, gyilkolnak, pusztítanak a földön, szenvedést hoznak...és láthatatlanok"

Henoch könyvében az Özönvíz előtti emberiség bukásáról beszél, melynek következményeit a tisztánlátók még napjainkban is érezhetik. Elbeszéli, hogy egykoron bukott angyalok Azazel vezetésével fellázadtak, elhagyták az Eget és az emberek lányaival itt a Földön meg nem engedett viszonyba kezdtek.

Az angyalok és leányok viszonyából bűnös természetű lények, óriás termetű Nephilimek születtek.A Nephilimek gonoszak, buják, egyszóval tisztátalan szellemek. A föld e lények hatására megrontatott: elterjedt a húsevés , a női szépségpraktikák, a fekete mágia, a spekuláció, s mindezek következményei az elmebetegségek /torzulások/. E bűnök következtében az emberiség isteni törvényeken kívül helyezte magát, felülről soha többet nem szólnak bele az életünkbe, csak a végső felfordulást várják, hogy a jövendölések szerint másodszor is tűzzel pusztuljanak el a bűnösök.

A második meghatározás a Bibliában keresendő a Teremtés, más néven Mózes 1 könyvének 6. fejezetében: "Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szülének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleiktől fogva híres nemes emberek voltak"

1984-et írunk, amikor a 17 éves Nod Wright a tengerészethez szeretne beállni kürtösként, de őrizetbe veszik, így nem léphet erre a pályára. Ez idő tájt találkozik Tony Pettittt-tel és testvérével Paul Wright-tal. Megalakítják a Perfect Disaster-t, amelyet később átneveznek The Mission-re.de ezt a nevet később nem használhatták. Még ebben az évben csatlakozik hozzájuk Gary Wisker szaxofonos és hoz magával egy énekest, nevezetesen Carl McCoy-t. Carl-nak nagyon megtetszik az együttes zenéje és pár próba után, ami nagyon átütően sikerül készül el a Wet for the insane című dal és a zenekar boldogan befogadja az énekest. Ezután változtatják meg nevüket Fields Of The Nephilim-re.

1985: Elkészül egy saját kiadású lemez, amely 500 példányban lát napvilágot, címe: Burning The Fields, melynek boritóján Carl saját festménye szerepel. Gary Wisker szaxofonos ebben az évben szakmai okokból elhagyja a bandát és ezután lép be a formációba Peter Yates gitáros. Az első pár koncert után Londonban megkapják a "Bonanza" gúnynevet mert a közönség és a kritikusok túlságosan régimódinak, röhejesnek találták ezt a cowboy stílust. /Egyébként a Bonanza név egy 70-es években Amerikában sugárzott western sorozat volt, melyben a szereplők hasonló ruhákban jelentek meg a képernyőn.

1986: A Situation Two /A Beggar's Banquet egyik alkiadója/ nagyon meg van elégedve a banda zenéjével, és aláírnak egy közös szerződést. Ekkor jelenik meg az első két kislemez a Power és a Preacher Man, melyek közül az utóbbi 2. helyezést ér el az Indie Charts slágerlistán. A gyakori fellépések és a lemezeladási statisztikák garantálják az egyre növekvő népszerűséget. A Power című dalt még egy olasz horrorfílmben: Demons 2. is felhasználják.

1987-ben járunk, amikor megjelenik debütáló nagylemezük "Dawnrazor" címmel, amelyet 10 nap alatt rögzítenek és hamar a slágerlisták élére tornázza fel magát. A lemez Sergio Leone Volt egyszer egy vadnyugat filmjének emberábrázolásából fakadó misztikumot és kegyetlenséget foglalja magában. Ebben az időben jelenik meg a Blue Water maxi, mely előrevetíti a Nephilim família erejét.

"A halál az emberek legvégső kényelmes álláspontja, pedig valójában a vég kezdete is egyben, semmi egyéb, mint minden ellenére újra életet kezdeni"-nyilatkozta Carl. Az Elizium valóban a nagy ambíciók megvalósulásának lemeze. A volt Pink Floyd hangmérnök Andy Jackson segítségével készült. Minden megtalálható rajta: dráma, izgalom, sötétség és napfény, zene és misztikus megoldások, egyszerűség és bonyolultság, erőszakos vágyódás és tekintélyes tett. Az ellentmondások albuma, de az előző LP-khez képest már nem csak mindezek összeállítása, hanem egyesítése. Az apokalipszis közel tökéletes mérlege. A Nephilimre akasztott dark-wave jelző nem fedi a valóságot. Míg ezek a zenekarok az okkultizmusnak és a mágiának csak felszínes külsőségeit teszik a magukévá, addig a Nephilim-nek ez a legfőbb zenei és szövegbeli sajátossága.

A Blue Water maxi elixír az örök élet itala - a sarlatánok és a teljesség felé törekvő emberek fantáziáját izgatta az emberiség egész történetében. Ezen a lemezen jelenik meg az eddig ismeretlen szerzemény amely szintén teljes siker: In Every Dream Home a Heartache.

1988: Az ekkor megjelenő The Nephilim korong hozza meg a bandának az átütő sikert. A kislemez a Moonchild című nótával ismét tarol Angliában. A lemezen hallható még a Watchman, amely talán az ezeréves titkos tudományok örzője, a Phobia az iszonyról és a beteges félelmekről nyújt elbeszélést, a Shiva a hindu istenháromság harmadik tagja, akire az anyagi elemek lerombolása vár majd, a Celebrate, melyben középkori ördögűzések hangulata árad, vagy a gyermeksírással, poltergeist hangjaival megrázó vallási kórussal a Love Under Will és a megoldást kínáló Last Exit For the Lost.

1990: Ebben az évben lát napvilágot a talán máig leghíresebb és egyben legszebb zenei alkotásuk az Elizium. Az Elizium görög szó, jelentése: A holt lelkek pihenőhelye. Egész darabként felfedi a lélek utazását a halálon túl.

A zenekar elsősorban a mágia és az archaikus lét kultikus zenekara. A Fields rockosabb mint a dar- wave zenekarok többsége, mégis nem depresszív költészet, hanem nyers erő, de csak zenei szempontból bírálni lehetelenség. A Fields’ ugyanis kegyetlen üvöltés, ősi hang és szellem, a teljesség felé kapaszkodó kiáltás.

1991: A tavaszi turné során rögzítik az "Earth Inferno" koncertlemezt, amely nagyobb sikert arat a lemezpiacon, mint az "Elizium". Május 31-én lépnek fel utoljára a régi felállásban Düsseldorfban. Ezután McCoy elhagyja a zenekart és jó darabig nem is hallani róla híreket.

1992-őt írunk, amikor is a Nephilim tőbbi tagja Andy Belany énekessel megalapítja a Rubicon-t. Ki is adják első lemezüket „Whats, Stars, Ends” címmel, amelyet egy videoclip is követ. Ez idő tájt hallani McCoy-ról híreket. Első interjújában így mesélt: "Az a személy, akit az emberek a színpadon látnak nagyrészt belőlem fakad, de vannak további különálló személyiségeim, amelyekbe át tudok bújni, hogy boldoguljak a különböző szituációkban. Utóbbi időben nagyon elfoglalt voltam a munkámmal, és nem akartam, hogy eltereljék a figyelmemet, de ahogy mint minden egyes zenekar feloszlásánál itt is van valami keserűség a játékban, melyből valószínűleg a rajongók is kaptak jókora adagot."

Még ebben az évben Richard Stanley filmet forgat "Hardware"címmel, ahol McCoy érdeklődését és ismereteit a sámánizmusról és okkult dolgokról felhasználva egy epizód szerepet kap. Igy beszélt erről a dologról: "Egy nomádot alakítok, aki sokat hibázott és tévedett életében. Hulladékok között vándorol kifelé az időből, de megértette a sorsát. Ez egy kis karikatúra önmagamról."

1993: A Beggar's Banquet kiadó megjelentet egy válogatás anyagot, melyen McCoy egy új dallal jelentkezik, címe: "Deafening Divinites With Aural Affinites”, amely eléggé a death metál jegyeit viseli magán. A rajongók számára viszont abszolút nem jön be az új stílusú szerzemény. Ebben az évben McCoy koncertezik is a régi számokkal, amelyek már keményebb előadásban kerülnek színpadra.

1995: A Rubicon felveszi 2. nagylemezét, amelyet Room101 címmel adnak ki, de McCoy lemeze még mindig várat magára.

1996: Megjelenik egy új kislemez McCoy keze alól "Penetration" címmel, melyet a vadonatúj korong a "Zoon" követ. A nagy beharangozás ellenére az album mégis megbukik, mert a régi rajongók csalódottak az újfajta hangzásban. Az új rajongók, akik célközönség lettek volna nem igazán foglalkoztak az album mondanivalójával, hangzásvilágával.

A lemezhez kapcsolódva jön ki a "Penetration" videoclip is. Ez az új anyag már megújultan Nefilim név alatt lát napvilágot, amely változásnak az volt az oka, hogy a régi tagok nem engedték a "ph" betűjelek használatát, mert szerzői jogvédelem alá helyezték eme zenekarnevet korábban.

1997: Rebesgetik, hogy újra összeáll a régi banda Pete Yates nélkül, de egy esetleges új lemez kiadását továbbra is halogatják. Ekkor dobnak piacra egy dupla válogatás albumot "Revelations" címmel.

2000: Boltokba kerül egy kislemez Nephilim A.D. név alatt, melyen régi szerzeményeket adnak ki remixelve.Tony Pettittt, aki McCoy mellett zenél tovább vendégzenészekkel, többször is fellépnek különböző fesztiválokon.

2001: Újjabb koncertek vannak kilátásban, de ezeket egymás után lemondják. Kiadnak egy sajtóközleményt, amelyben McCoy azt nyilatkozza, hogy az új készülő albumot ismeretlen erők megátkozták és késleltetik a kiadást, és emiatt szüneteltetik a fellépéseket. Ebben az évben alapítják meg a Wright testvérek a LAST RITES formációt és kiadják első lemezüket "Guilded by the Light" címmel, ahol a dobos Nod énekel és dobol is. A zenekar a mai napig aktívan működik és már a 3. albumuk megjelenésére készülnek.

2002: Ismét lábra kapnak pletykák egy új korong megjelenéséről, és csakugyan ősszel a Jungle Records kiadja a "Fallen" című LP-t és a "From the fire" kislemezt. Ugyanakkor kiderül, hogy ez a kiadás nem az együttes jóváhagyásával történik. Úgy tűnik, hogy a kiadó a meglévő stúdióanyagokat dobta piacra, mivel nem voltak hajlandóak tovább várni a banda által beígért ám megint halogatott kiadással.

Még ebben az évben csatlakozik Tony Pettitt egy duóhoz, amelyet Peter White és Simon Ripper alkot és megalapítják az NFD (Noise For Destruction) nevű csapatot. Debütáló albumuk „No Love Lost” címmel jelenik meg 2004-ben, amely megjelenést számos kislemez és koncert előz meg.

2005: Boltokba kerül az új album "Mourning Sun" címmel. 7 új szerzemény található a lemezen, bár be kell vallani, ez az új hangzásvilág elüt a régi megszokott Fields-es dolgoktól, de többször meghallgatva ezt is meg lehet majd szokni. A Shround /Exordium/ tulajdonképpen egy dallá terebélyesedő intro, ami kétséget kizárólag a banda eddigi legsikeresebb ilyenfajta megvalósitása. Angyali kórus, a jellegzetes visszhangos gitárbontások, csecsemősírás, Carl suttogásból hörgéssé kitárulkozó hangja valamint a Fallen korongról már ismerős modernebb, feszesebb torzított gitár is előtérbe kerül. A Straight to the light is régi dolgokat elevenít fel, gondoljunk csak a "Psychonaut"-ot idéző basszusgitárra. A New Gold Dawn már több mindent rejteget, ahol visszaköszön itt-ott a 88-as időszak is. A Requiem megtestesíti a Nephilim két világ közti gondolatainak hangzásvilágát, ezt beszéli el fantasztikus egyszerűséggel.

A Xiberia egy torzított hangzásvilágot tár elénk, a Straight to the light folytatása is lehetne, igaz itt több a sampleres technika, de üdvözítően hat a érzelmeinkre. A Mourning Sun csak fokozza bennünk, ami már a Requiem-ben belemászott a fülünkbe. Szépen építkezik, erősödik dallam, majd lassan elhalkulva sejtelmes véget ér, amely frenetikusan egésszé teszi az egész korong hangzását. A zárótétel a She, amely talán túl szintis, de valljuk be, ez még így is elvarázsolja az embert túlfűtött hangzásával. Összességében egy nagyon jó lemez, érdemes többször is belevágni a nótákba, és talán valamelyik fesztiválon sikerül elcsípni McCoy mestert, bár arról nem szól a fáma, hogy kikkel rögzítette a hanganyagot. Bízzunk benne, hogy hamarosan erre is fény derül, és hallhatjuk az új és régi szerzeményeket élőben is valahol.

2006 : Ismét új anyag kerül a boltokba "Genesis And Revelations" címmel, amely tartalmaz 2 db albumot és egy DVD-t. A trió érdekessége, hogy az egyik CD eddig kiadatlan kislemez és promo felvételeket tartalmaz a már ismert régi számokból, a másik pedig egy koncert a 2000-es Roskilde fesztiválon rögzített hanganyaggal, ahol Tony Pettitt /basszus/, Simon Rippin /dobo /, és David Miles /gitár/, működtek közre McCoy mellett.
A DVD-n található felvételek igen amatőr módon készültek, amely erősen kétségessé teszi, hogy ez az egész dolog (a 2 db CD és DVD) McCoy mester keze alól került volna ki.
A képhordozón első nekirugaszkodásra a "Power" című nóta promo videoklipjét tekinthetjük meg, amelyet követ még két 1986-ban készített amatőr felvétel, a Brighton ZAP club, és a Croydon Underground-ban felvett koncertek, valamint a 2000-ben a M'era Luna fesztiválon elhangzott fellépés, és egy 1998-ban rögzített Zillo fesztivál sajtókonferenciája, Carl McCoy és Tony Pettitt közreműködésével.

Mindenképpen figyelemre méltó az a törekvés, amelyet a kiadó vitt véghez, mert lényegében egyfajta kuriózum került az asztalra ezekkel a felvételekkel. A fogyasztás már a rajongókon múlik, ki hogyan értékeli ezt a hármas fogatot a dobozban.

2007: Az időpont május havának 24-ik napja. Egy nagy fellépéssel készül a mester a Londoni Astoriában, ahol utoljára 11 éve hangzottak el a Nephilim dalai. Egy kis várakozás után egy fergeteges buliban lehetett része a szerencsés jelenlévőknek. Igaz a megmozdulás nem volt kolosszálisan hosszú, de az élmény kárpótolt mindenkit. Carl főnök új muzsikusokat toborzott maga mellé, hogy ismét fantasztikusan és erősen zengjenek a nóták, mint annak idején.
A felállás:
Gizz Butt /gitár/, Steve Fox /gitár/, Govin King /basszus/, Lee Newell /dobok/ ,Mark Tinley /billentyűk/.
Az év végén pedig egy nagyszabású koncerttel zárják az esztendőt. A helyszín Finnország, Helsinki, ahol december 31-én a Helldone fesztiválon búcsúztatják az óévet hatalmas, kirobbanó sikerrel. Hogy mit tartogat a jövő, nos ez McCoy seriffen múlik majd. Reménykedve várjuk a folytatást!

2008: McCoy mester és csapata meghívást kapnak több helyre is az év elején, így kerül sor egy Helsinkiben megrendezett koncertre, majd következik Varsó és nem sokkal ezután Görögország is. Márciusban jelentik be egy új DVD kiadását "PARADISE REAGINED" címmel, amely az akkori zenekar 1991. május 31-i düsseldorfi utolsó fellépésüket mutatja be, amelyet a német WDA TV társaság rögzített, és megjelenése június végére várható. Május 11-én meghívást kapnak a németországi WGT fesztiválra, amely kiemelkedő megmozduláson még sohasem léptek fel, és a fesztivál 17 éves fennállása óta is ez a legnagyobb név, akiket sikerült színpadra csábítaniuk a német szervezőknek. A fogadtatás óriási és lehengerlő. Július 11-12 - én Londonban lépnek ismét deszkákra a fiúk, méghozzá egy kétnapos rendezvény a "Sheperds Resh Empire" fesztivál keretében. Az év elején bejelentett DVD anyag boltokba is kerül, viszont felröppennek olyan hírek, mint már jó néhány alkalommal korábban is, más Nephilim anyagokkal kapcsolatban, hogy ez a kiadvány is a sheriff háta mögött került piacra, igazolni viszont nagyon nehéz ezt az állítást!
Szeptemberben egy könyv illusztrációjaként szerepel a banda, még a régi felállásban, mégpedig a népszerű farncia Blade sorozatban, a nemes L'es Empires Necromancies-ben. Az együttes zenéje kelti életre részben a regény tartalmát, amely egy álnéven működő szerzőtől származik, és letiltásra kerül ebben a francia sorozatban.
Az év vége felé a csapat menedzsere Rob Ferguson azt a bejelentést teszi közhírré, hogy hamarosan kiadásra kerül egy vadonatúj DVD kiadvány, amelyen helyet kap a Sheperd Bush show felvétele, valamint az év eleji Helldone fesztivál, a nyári Astoriaban rögzített fellépések egy része is, de megtalálható lesz a tavaszi lengyelországi és görögországi koncertek képanyaga is, és nem utolsó sorban a májusi WGT fesztiválon felvett élő műsor anyagából is lesz ízelítő.

2009: No,s ez az év sem telik el események nélkül. Februárban közhírré teszik, miszerint július hónapban egyetlen koncert erejéig tiszteletüket teszik Európában, méghozzá Köln városában az "Amphi fesztivál" keretein belül. Májusban ismét mozgolódások történnek a banda háza táján, ugyanis John Caphacillo /basszus/ el kívánja hagyni a mestert, és ez a szándéka nagyon később valósnak bizonyul. Július 18-án aztán tényleg egy fergeteges fellépést csapnak az "Amphi fesztiválon" nem kis sikert aratva. Bár a program nem túl hosszú, az élő műsor kárpótol mindenkit. És a hír sajnos igaz, miszerint a bőgős Caphacillo itt játszik utoljára a többiekkel. Még ebben a hónapban, Rob Ferguson a zenekar menedzsere bejelenti, hogy egy újabb fellépés következik, méghozzá a birminghami Hellfire fesztiválon.
Ebben az évben a régi zenésztársak is hallatnak magukról, ugyanis a régi szólógitáros Peter Yates zenekara a "The Eden House" új lemez kiadását tervezi, a goth-szintéren már nagyon is ismert muzsikusokkal. Csak néhány név a palettáról : a volt Nephilim tagok közül közül a Wright testvérek és Tony Pettitt is szerepel a lemezkészítők listáján, de meg kell még említsem Evi Vine, Amardim Ferrari és Monica Richards nevét a Faith And The Muse formációból. November 9-én aztán egy fergeteges bulit adnak a "Hellfire 2" fesztiválon. A hónap végén – pontosabban 24-én – McCoy mester személyesen nyilatkozik arról, hogy 2010-ben egy vadonatúj Nephilim-anyag – amely koncertfelvételeket tartalmaz – kerül kibocsátásra. Az anyag címe "CEREMONY" ami 2008-as 2009-es élő felvételeket tartalmaz majd, többek között a 2008 július 12 és 13-án Londonban tartott két napos eseményeket lehet megtekinteni, ami az "AD MORTEM, AD VITEM" címet viseli. Ugyanez az anyag természetesen audio változatban is megtalálható lesz az új kollekcióban. Ami sajnálatos, hogy a 2007-ben rögzített Astoria-beli koncert, amely szintén fergeteges party volt, hiányozni fog ebből a gyűjteményből.
Még jó hírnek ígérkezik, hogy a Sheriff és bandája újra stúdióba készülnek, hogy új nótákat rögzítsenek. Kíváncsian várjuk az új szerzeményeket.

2010: Igen keményen indul az év eleje a zenekar számára. Január 23-án és 24-én egy kétnapos koncertet adnak Varsóban a "Sub-Zero" nevű helyen, amelyet óriási érdeklődés fogad. Február 7-én Porugáliában vendégeskednek. Még ebben a hónapban bejelentik hogy egy háromnapos németországi fellépéssorozattal búcsúznak ettől az évtől. A három helyszín Köln, Würzburg és Berlin. Áprilisban a sheriff egy interjúban említést tesz az új DVD+ dupla CD a "CEREMONY" megjelenéséről, amelynek kiadása sajnos csúszásba torkollik. Május 31-én Görögországba látogatnak. Június 21-én a franciaországi "Hellfire" fesztiválon játszanak. E hónap végén egy válogatásalbumon ami a "LAWLESS DARKNESS" címet viseli McCoy két nótát is énekel. Októberben egy kétnapos kiruccanásra Spanyolországba látogatnak, ahol 22-én a "Sala Madrid"-ban, 23-án pedig a "Bikini Barcelona"-ban lépnek a katalán publikum elé. Novemberben már bizonyossá válik, hogy a banda az új lemezen dolgozik. Carl mester időközben elnézést kér a rajongóktól amiatt, hogy a "CEREMONY" kép és hanganyaga nem jelent meg a nyár folyamán, ahogy azt korábban beígérte egy interjúban. Az új megjelenés időpontja a jövő év első felében várható, és elsőként limitált példányszámban kerül majd forgalomba. Az év utolsó hónapja is tartogat meglepetéseket a rajongók számára.
December 14-én jön az új hír miszerint a jövő esztendő első koncertje Magyarországon kerül megrendezésre, mégpedig január 28-án Budapest látja vendégül a bandát a "West Balkán" clubban, és ez a hónap a már beígért németországi koncertsorozattal zárul. Ez az úgynevezett "Christmas Ball" fesztivál, amely rendezvény több városba is ellátogat. 27-én az első pihenő Würzburg, ahol a "Posthalle" falai között játszanak, a második állomás Köln, ahol a "Tanzbrunnen" deszkáit koptatják, a harmadik helyszín Berlin, ahol a "Huxley's Neue Welt" ad otthont eme neves esménynek. Mindhárom alkalommal fellép még az FOTN mellet a Laibach, a Project Pitchfork, a Faderhead és az Agonoize együttesek is.

2011: Ez év januárjában óriási meglepetésben lehet része a magyar közönségnek, ugyanis tárgyhó 28-ik napján a zenekar Magyarországra készül, hogy első ízben adjanak élő show-t a kárpát-medence szívében. Sajnos azonban beárnyékolja a fellépés lehetőségét egy szomorú esemény, ugyanis a West Balkánba leszervezett koncert elmarad egy hatalmas tragédia miatt, ugyanis január 15-én egy ezen a helyen rendezett eseményen, ahová több ezer ember zsúfolódik össze, hatalmas pánik tör ki és három fiatal lány életét veszti a menekülésben. Az elsődleges ok a rendezőség kapzsisága, a fejetlen szervezés, a túl sok ember viszonylag kis helyre történő beengedése, amely ilyen tragédiához vezetett. A clubot az események után végleg bezárják. Időközben megkezdődnek a tárgyalások egy új helyszín leszervezésével, de a koncert új időpontjáról egyenlőre semmi pontosat nem lehet még tudni.
Februárban bejelentik, hogy részt vesznek a júniusi XX. lipcsei WGT fesztiválon. Márciusban előkészületek történnek arra, hogy a csapat egy korábbi albumát az "ELIZIUM" LP - t újra kiadják, de arról szó sincs, hogy újból kevernék a dalokat, de a megjelenés dátuma még nincs pontosítva. Április elsején egy kolosszális bejelentés lát napvilágot, miszerint október 22-én a "Brixton Academy" falai között az együttes fellép egy másik goth etalon bandával a The Mission-nel, akik eredeti felállásban játszanak majd. Előzenekar a Gene Loves Jezebel lesz.
E hónap elején Ande Tucker a formáció hivatalos weboldalának szerkesztője egy teljesen megújult köntösbe öltöztetett oldalt tesz közzé a nagyérdemű számára sok képpel és információval, sőt egy giography is megtekinthető, amelyen a Nephilim 1984-től napjainkig történő fellépéseit követhetjük nyomon.
Május 6-án a lengyelországi Katowicében játszanak a "Mega Club" meghívására. Június 12-én ismét a Lipcsei Treffen fesztivál vendégei, ahol egy frenetikus koncerttel járulnak hozzá a WGT jubileumi évfordulójához. A "Ceremony" DVD megjelenéséről továbbra sincs hír. Ebben a hónapban az angol "Terrorizer" nevű zenei lapban megjelenik egy interjú, amelyben McCoy beszél az októberi The Mission-nel való közös fellépésről, hogy nagyon örülnek a meghívásnak, plusz az új dalokon is dolgoznak már és a várva várt DVD is hamarosan kapható lesz.
Július 22-én a Belgiumban megrendezésre kerülő "Shadowplay" fesztiválon muzsikálnak, de a menedzser Rob Ferguson szerint a berendezés és a hozzá nem értő technikusok miatt nem igazán sikerült a show, pedig a srácok nagyon jól játszottak. Augusztus 16-án újabb bejelentés, miszerint megvan a magyarországi koncert új dátuma, amely október 14 - én lesz a Budapesti Club 202-ben, az előzenekar pedig a Last Days Of Jesus lesz.

Október 5-én újabb rossz hír borzolja fel a kedélyeket, ugyanis a pesti koncert dátumát törlik, de konkrétan nem esik szó arról hogy miért, másrészről az EMI kiadó partneri megállapodást kötött a csapattal, hogy kiadja a "CEREMONIES" anyagát jövő év tavaszán, de az időpont még nincs lefixálva.
OKtóber 22-én egy fergeteges megmozduláson a "Brixton Academy" színpadán a The Mission 25 éves születésnapi buliján nyomnak egy élő showt, ami igaz nem sikerül nagyon hosszúra, de a kiváló fény és hangtechnika mindent kárpótol, és erről az angol rajongók is tetszésüket fejezik ki az internetes oldalakon. December 4-én végre hosszú-hosszú idő után itt a nagy hír, hogy jövő év március 5-én a régóta várt "CEREMONIES" kiadvány,megjelenik, amely digipack formájában lát majd napvilágot, két CD, egy DVD és dupla bakelit koncert lemez is található majd benne, ami az "AD MORTEM, AD VITEM" címet viseli majd, de ezen kiadványt egyenlőre csakis megrendelés útján lehet majd megszerezni. E hónap 7-ik napján végre megszületik a magyar honban tartandó koncert dátuma, ami 2012 március 10 - én lesz.

 

2012: Januárban a "Sanctum Solo Hotel"-ben újságírók előtt is megerősítik a hírt, miszerint a régóta beígért "CEREMONIES" kiadvány hamarosan napvilágra kerül. A február elején megjelenő angliai Metal Hammer magazinban John Doran egy négyoldalas cikkben számol be a zenekar hamarosan kiadásra kerülő anyagáról, az eddig a lemezek körül lezajlott munkálatokról, ahol ismét előtérbe kerül McCoy öntelt makacskodása, viszont jó hír, hogy készülnek vadonatúj dalok felvételeire is.
E hónap 14-én jelentik be, hogy a magyarországi vendégszereplésük, amely március hónapban lett volna, ismételten elmarad.  Az ok az új anyag kiadása, és a körülötte forgó utómunkálatok.  A hír óriási felháborodást vált ki a magyar és a budapesti koncertre készülő külföldi rajongók körében.
Természetesen a jegyeket most már sorra váltják vissza a hatalmasat csalódott emberek, és a bizalmatlanság óriási méretűvé duzzad a banda irányába. Közben egy újabb bejelentett fellépés március elején, miszerint júliusban fellépnek a londoni  "Sonsphere Festival" keretein belül, ahol olyan nívós csapatok mellet szerepelnek, mint a Kiss, a Marylin Manson, vagy a Queen.
Ismét egy újabb koncert bejelentésére kerül sor, miszerint augusztusban a csehországi "Brutal Assault Festival" vendégei lesznek.
Egy rossz hír a hónap végén törlik a "Sonsphere Festival" időpontját, így a csapat egyértelműen nem is fog az eseményen részt venni.
Azonban 29-én maga a sheriff jelenti be, hogy október 31-én egy különleges koncerttel lepik meg a nagyérdeműt a londoni Sheperds Bush Empire falai között, abból az okból kifolyólag, hogy a "Sonsphere Festival"-on nem tudtak szerepelni.
Május közepén egy négy állomásból álló, októberben lezajló németországi turnét tesznek közhírré.
E hónap 17. napján végre hosszú várakozás után megjelenik a "CEREMONIES" anyag. Mint az már a tavalyi beszámolónkban preferálva lett, a kiadvány egyik része digipack formátumban DVD + 2CD, a másik része díszes fadobozba csomagolt bakelit lemezeket tartalmaz, plusz egy hatalmas zászlót és képeket is rejt magában a kultikus "ládika".
Nos, végighallgatva és nézve a digipack anyagát, véleményem szerint még egy DVD felvétel simán helyet kaphatott volna a másik mellé,amely egyfajta csemegeként vagy kuriózumként szolgálhatott volna a rajongók számára, mert ez a képanyag elég kevésnek bizonyul ilyen hosszú idő után, amióta semmilyen kézzel fogható dolog nem került ki a csapat almáriumából.  Összességében egy szépen megtervezett kiadványról beszélhetünk, amely már korábban ismert és később íródott szerzeményeket is egyaránt tartalmaz.  A felvétel minősége is kiváló, hűen tükrözi a régebbi koncertek hangzásvilágát. A bakelit lemezeket tartalmazó csomag is nagyon ízléses és kidolgozott tartalmat és odafigyelést tükröz.  Mint ahogy azt már megszokhattuk a fekete korongok egyedi, és hamisítatlan hangzásvilágánál, nos ez a két LP is fantasztikus minőségben adja vissza a koncert élményét. Tényleg le a kalappal.
Július 23-án egy újabb fellépés híre lát napvilágot,, hogy 2013-ban ismét az "Amphi Festival" rendezvényén játszik a banda. Augusztus 10-én a "M'era Luna" fesztiválon lépnek fel. A program rövid és elég gyengére sikerül, de az érdeklődés annál nagyobb a koncert iránt. Szeptember 14-én a hollandiai Tilburg városában nyomnak egy show-t az "Inkubolja Festival" meghívására. Október 25-én kezdetét veszi a négynapos németországi koncert sorozat, amely Kufa, Hamburg, Drezda és Herford városok érintésével zajlik le. Külön érdekessége ennek a mini turnénak, hogy Drezdában a "Ballroom Passions Festival" kiemelt vendégeként szerepelnek. Még ezen hónap utolsó napján a már tavasszal beígért londoni koncertet is megtartják a "Sheperds Bush Empire" színpadán. November végén egy újabb fellépés híre mely szerint a következő év első koncertje február 22-én a finnországi Helsinkiben lesz, és tervben van már több skandináv város meglátogatása is a banda részéről.

2013: Január közepén az év első bejelentése, miszerint 22 év után ismét Svédországba látogat a zenekar, és áprilisban élőben láthatja őket az ottani közönség. Még ebben a hónapban McCoy a Sonic Seducer magazinnak azt nyilatkozza, hogy egy esetleges amerikai turné is kilátásban van ebben az évben, és talán egy új kislemez is napvilágot láthat.
Február végén már biztosra mondható, hogy idén fellépnek a kölni "Amphi Festival" keretein belül. Március végén a finnországi "Helsinki Surprise" vendégei, és ami különleges ebben a koncertben hogy egy régi barát és zenésztárs, Tony Pettitt is nyakába akasztja a hangszerét, és hosszú idő után most ezen az estén első alkalommal tolja az élő show-t. Azonban azt még nem lehet tudni, hogy ez a fellépése csak egyszeri beugrás, vagy a későbbiekben is marad még a bandában, hiszen neki még ott van az NFD és a THE EDEN HOUSE formációkban történő szereplései is.
Április végén irány Norvégia és Svédország. 25-én Oslo, 26-án Malmö, majd 27-én Göteborgban lépnek színpadra, plusz a mini turné bónuszállomása 28-án Stockholm. Május 2-án egy újabb kis turnét tesznek közhírré, ami Németországban lesz november végén, és négy várost érintenek majd.
Július 21-én négy év után ismét az "Amphi Festival" nagy színpadán zenélnek és mi tagadás, a koncert fantasztikusan elsöprő sikert arat.
Augusztus 16-án a csehországi "Brutal Assault" fesztiválon vendégszerepelnek. Szeptember közepén a zenekar korábbi kiadója a "Beggars Banquet" megerősíti a hírt, miszerint november végén egy új kiadvánnyal jelentkezik a csapat, ami a korábban már megjelent lemezeket tartalmazza…
November 25-én aztán boltokba kerül az új anyag "5 ALBUMS" címmel, mely magában foglalja az első három stúdióalbumot, az "Earth Inferno" koncertlemezt, és egy "Mixes And Singles" névre hallgató CD-t, amin a régi nagy slágerek, mint például a "Preacher Man", Blue Water", "Moonchild", "Psychonaut" stb. kislemezes és mix változatai hallhatóak.
A hónap végén kezdetét veszi a négy állomásból álló német turné is. 28-án Hamburg, 29-én Berlin, 30-án Lipcse, és december elsején Köln városa látja vendégül a bandát. December közepén egy angliai koncert sorozatot hoznak össze közösen a legendás The Mission tagjaival. A "REVELATIONS TOUR" négy helyszínre látogat el 14-én Glasgow, 15-én Leeds, 17-én Birmingham, és 18-án London fogadja a zenészeket. A turné apropója pedig nem más,mint hogy a "The Nephilim"című album megjelenésének 25 éves évfordulóját ünnepeljék,emléket állítva ennek a nagyszerű lemeznek, valamint az is, hogy a két évvel ezelőtt megrendezésre került közös fellépésük Wayne Hussey-val és zenésztársaival a Brixton Academy falai között,  óriási sikert aratott, és ezen felbuzdulva hozták össze ezt a négy estés közös muzsikálást.


 

2014: Január 6-án egy 25 évvel ezelőtt a New York-i "Cat-Club"-ban rögzített kalózfelvétel kerül fel a YouTube-ra, amelyet a régi gitáros Peter Yates talált meg saját videói között. Január végén már biztos, hogy játszanak az idei Alt Fest megmozduláson, ami augusztusban lesz. Január 31-én a lengyelországi Krakkóban, majd február 1-jén Varsóban vendégszerepelnek.

Május elején bejelentik, hogy december első hetében egy kétnapos londoni élő műsorokkal ünneplik a banda 30 éves évfordulóját.  Különleges vendég meghívása nem szerepel az estékre. Június 22-én a németországi BlackField fesztiválon zenélnek. Ebben az évben igen kevés fellépést vállal a csapat, az ok pedig az új dalok írásai, felvételei és az utómunkákkal való foglalatoskodás.

McCoy így nyilatkozott erről: "Itt az ideje kiadni néhány új Nephilim számot, amik stúdióban készültek. Próbálok a munkára koncentrálni és leegyszerűsíteni dolgokat, de ez mindig bonyolult és ez a fenevad természete. Könnyű elkezdeni, de mindig nehéz eljutni a végére. Mindig bezárom az ajtót magam mögött, hogy elkezdjek valamit, de aztán nehézzé válik megtalálni a kivezető utam, mikor annyi időt töltök a sötétben. Végre eljutottunk arra az állapotra, hogy felvegyük és összeszerkesszük a megalkotott és összegyűjtött darabokat."

Július elején egy újabb hír, miszerint jövő év októberének vége felé egy exkluzív koncertet adnak a Londonban a megrendezésre kerülő Bram Stoker Nemzetközi Filmfesztiválon.

Július végén egy rossz hír miatt háborognak több ezren, ugyanis az augusztus közepén megrendezésre kerülő AltFestet,  melyen a banda is fellépett volna több más nagy csapattal, a fesztivál összes programjával együtt teljes egészében törölték.

Az okok mögött az áll, hogy a szervezők nem voltak képesek arra, hogy megfelelő anyagi hátteret biztosítsanak a fesztivál lebonyolítására.

December 5-én és 6-án, még az év elején beígért két estés koncertet adnak a Londoni Sheperd's Bush Empire falai között, amely koncertek mind a két alkalommal hatalmas sikert aratnak,nem  beszélve arról, hogy az első estén két eddig még nem játszott új dal az "Earthbound" és a "Prophecy" is elhangzik élőben.

2015. február 3-án egy exkluzív interjú kerül fel a világhálóra, melyet Nick Holmes készített a zenekar 30 éves működéséről.  A két riportalany pedig nem más mint Carl és Tony, a két eredeti tag a máig is aktív formációból. Február 12-én megerősítik a már tavaly is elhangzott hírt, hogy októberben a csapat fellép a Bram Stoker Nemzetközi Filmfesztiválon. Március elején teszik közhírré, hogy november 26. és 30. között egy Németországi turnét bonyolítanak le.  A helyszínek Oberhausen, Berlin, Bremen és München. Április 11-én a Hollandiában megrendezésre kerülő ROADBURN FESTIVAL vendégei.

Május közepén már biztos a hír, hogy decemberben ismét visszatérnek a Londoni SHEPERDS BUSH EMPIRE színpadára, hogy egy fergeteges bulival ünnepeljék a csapat30 éves évfordulóját. Carl így nyilatkozott erről: "Izgatottan mutatok be néhány vadonatúj számot amikkel eddig a sötétben birkóztam, a megírásukkal,  megidézésükkel, felvétellel, demózással, ,összeállításukkal majd szétbontásukkal és a végső válogatással, hogy összeálljon a Prófécia: hit és az életre kelt szavaim."

Május 16-án a Belgiumi EUROROCK FESTIVAL meghívottjai, viszont ezen a helyszínen egy óriási malőr csúszik a koncert lebonyolításába, ugyanis a zenekarnak szembesülnie kellett azzal a ténnyel, hogy a rendezőség nem tud számukra megfelelő felszerelést biztosítani, sőt az aznapi gázsijuk is ugrott, mivel a szervezők közül valaki, vagy valakik 80.000 Eurót, azaz majdnem a teljes addigi bevételt ellopták a már befolyt összegből.  Így a tízórás fárasztó út után a Sheriff és legénysége kénytelen lemondani a fellépést, és az aznap estét egy szállodában tölteni.

Még e hónap 23-án a Lipcsei WGT FESTIVAL vendégei a KOHLRABIZIRKUS színpadán adnak egy fergeteges koncertet, hogy itt is megünnepeljék a 30 éves évfordulójukat.  A siker most sem marad el, ahogy a korábbi években sem. Augusztus elején egy jövőre tervezett M'ERA LUNA FESTIVAL szereplés is bizonyossá válik. Október 23 - án pedig a már korábban beígért Bram Stoker Filmfesztiválon tolnak egy showt. November elején egy szomorú hír a rajongók számára, miszerint a hónap végére tervezett németországi fellépéseket lemondták.  Az okokról semmi konkrétat nem lehet tudni. Ami biztos, hogy jövő év március végére tették át az időpontokat. December 17-én az ACADEMY INSLICTON színpadán adnak egy koncertet,amelynek az időpontját igazából sokáig titokban tartották a meglepetés végett. 19-én pedig a várva várt nagy élő műsoruk, ami a banda elmúlt 30 éves pályafutását volt avatott bemutatni lehengerlő sikerrel a SHEPERD BUSH EMPIRE falai között.

2016  Január végén már biztos a dolog, miszerint a tavaly elmaradt német  mini turnét márciusban pótolják.  Az is bizonyos, hogy ezen a német turnén  lesz először kapható a banda új kiadványa egy kislemez a Prophecy, amely  hosszú idő óta lesz első hallható és kézzel fogható anyag. Igaz csak egy dalt tartalmaz,  de ezt a szerzeményt már átélhette a közönség ízelítő gyanánt pár korábbi koncerten.
 A seriff tavaly májusban már említést tett arról, hogy az új dalok lassan már stúdiókész  állapotba kerülnek, és ennek az első gyümölcse ez a kislemez.  Ha belegondolunk,  hogy a zenekar a 2005-ös Mourning Sun album óta - ami akkor elég jó fogadtatásnak bizonyult,  mert tükrözte az FOTN régi hangzásvilágát -, nem jelentetett meg semmilyen új felvételt,  akkor elmondható, hogy az új hanghordozó, most előrelépést jelent az együttes életében.
 Az új dal most megpróbál utat törni magának a csend fogságából.  Egy jó középtempós  kis szám ez, ahol egyaránt előbújik a 80-as évek béli muzikalitásuk világa, összefonódva  az 1996-ban megjelent Zoon metálosabb elemeivel.  A kislemez megjelenési ideje pontosan  egybeesik a német turné kezdetével, azaz március 17-ével, amikor a banda először a Müncheni Backstage  színpadán kezdte a négynapos fellépés sorozatát.  Azonban a mini LP valamilyen okból nem  készül el időben, így a koncertre látogatók sajnos kénytelenek az új vinyl nélkül  átélni az esti show műsort.  Csupán a legnagyobb videó megosztó portálra kerül ki a felvétel.  18-án Bremen, 19-én Köln, 20-án pedig Berlin látja vendégül a csapatot.  Június 18-án a spanyolországi AZKENA ROCK FESTIVAL-on szerepelnek.  Június 20-án a londoni O2 FORUM deszkáit koptatják.  Július 30-án pedig a lengyelországi Bolkow városában megrendezésre kerülő CASTLE PARTY FESTIVAL vendégei.
 Azonban ez az év sem marad el fellépés lemondás nélkül, ugyanis az augusztusban Hildesheimben tartandó  M' ERA LUNA FESTIVAL, ahova már korábban beígérték koncertjüket, az esemény előtt pár hónappal nem  tudni miért,de lemondják.
December 21-én a már megszokott év végi fináléjukat tartják a londoni SHEPERD BUSH EMPIRE falai között.

2017  Igen gyászosan és szomorúan kezdődik ez az év a zenekar számára. Január 27-én a szólógitáros Tom Edwards /Tommo/ eltávozik az élők sorából.
Tom éppen az amerikai Bostonban lép fel az előző nap estéjén az Adam Ant And The Ants zenekarral. A koncert után éjszaka rosszul lesz, így a New Jersey-ben található Cherry Hill-i Kennedy kórházba szállították, ahol másnap gyulladásos szívelégtelenségben elhunyt. Adam Ant így nyilatkozott a szomorú hír kapcsán : "Köszönjük mindenkinek az együttérzést és a támogatást ebben a nehéz időszakban. Tom megosztotta zenei ajándékait a világgal, és szelleme örökké élni fog."
Természetesen a Nephilim honlapjára is felkerül a gyász híre. Nagyon megdöbbentünk, és nagyon szomorúak vagyunk a barátunk Tommo elvesztése miatt. McCoy így emlékezett : "Tom a hosszú évek alatt nagyszerű emlékeket osztott meg a csapattal és az összes munkatársunkkal együtt.  Öröm volt vele együtt játszani a színpadon.  Egy kiváló ember távozott, akinek egyedülálló varázsa és karaktere volt, akinek szenvedélye és tehetsége volt a zenéhez.  Néha nehéz szavakkal megfogalmazni a szomorú dolgokat.
Tommo, emeljük kalapjainkat. Nagyon fogsz hiányozni, és soha nem fogunk elfelejteni." Tom 2008-ban került az FOTN csapatába, és haláláig tagja volt. Olyan előadókkal is dolgozott, mint Roddy Frame, Edwin Collins, Andrea Corrs, Arno Carstens vagy a Spiderbites. Tom Edwards 41 évet élt.
Az idei év igen csak szűkölködik az élő fellépések számát tekintve, ugyanis mindössze két koncertet ad a banda, az egyik a Július 22-én Köln városában megrendezésre kerülő AMPHI FESTIVAL vendégei, a másik a December 22-én Londonban az O2 FORUM, KENTISH TOWN, falai közt tartott élő show, ahol két vendég csapat, a Salvation, és a Skeletal Family is fellépnek az estén. Mindkét koncerten egy új gitáros Andy James áll be a tragikus hirtelenséggel elhunyt Tom helyére.
Két jövő évi koncertről már biztosan lehet tudni. Az egyik március 31-én a spanyolországi Madridban található HARD CLUB PORTO színpada, a másik a május 18-án a németországi Oberhausen városában
megrendezésre kerülő NEW WAVES DAY fesztivál, ahol  a Clan Of Xymox-al szerepelnek.

2018: Az év eleje mindenképpen az ünneplésről szól, ugyanis a Sherriff Január 18-án betölti az ötvenötödik életévét. Talán ennek is köszönhető, hogy ez az esztendő igen csak bővelkedik az élő fellépések számát tekintve, eltérően az előző év mondhatni csekély megnyilvánulásaitól.  
Március 30-án a Spanyolországban, Madrid városában kezdik az évet a Salsa Mon Live színpadán, majd másnap már Portugáliában játszanak a Hard Club Porto falai között. Május 18-án a németországi Oberhausen városában megrendezésre kerülő III. NEW WAVES DAY fesztivál vendégei, ahol olyan csapatok társaságában zenélnek, mint a The Damned, Chameleons Fox, The Young Gods, vagy a Clan Of Xymox.
Ezután egy négy hónapos pihenő következik. Október 12-e a következő dátum, amikor is ismételten Germániába látogatnak, egészen pontosan a Hameln városában megrendezendő  AUTUMN MOON FESTIVAL  első estéjén tolnak egy bulit, olyan fellépők mellett, mint a Last Days Of Jesus, The Arch, Then Comes Silence, vagy a Mila Mar.
Másnap Coesfeldbe utaznak, ahol a Fabrik színpadán adnak egy felejthetetlen előadást. Október vége az angol rajongók számára hoz felüdülést, ugyanis négy helyszínen látható és hallható a banda. 27-én a TOMORROW'S GHOST FESTIVAL szereplői, 29-én Manchesterben az O2 Ritz közönsége előtt játszanak, 31-én a Londoni Sheperd Bush Empire publikumát kápráztatják el, november elseje pedig az utolsó koncert,  Birminghamben az O2 Institute-ben zárják az idei évet.

2019: Ez az év lengyelországi fellépéssel kezdődik április 5-én, a Wroclaw városában található Centrum Koncretowe A2 csarnokát rázzák meg egy nagy bulival. A következő élő show sorozat, amely június végén kerül megrendezésre Angliában, amely a tavaly októberi mini turné folytatása is lehetne egyben. 27-én Glasgowban a Barrowland pódiumán játszanak,majd következik 28-án Leeds városa, ahol a Stylus falai között döngetnek, majd 29-én Nottinghamben a Rock City közönségét varázsolják el, végül 30-án Newcastleben az O2 Academy deszkáin csapnak egy nagy bulit.

Idén nyáron még három koncertet ad a banda.  Az első augusztus 10-én a hollandiai Helmond városában található De Cacaofbriek színpadán játszanak, aztán másnap már a németországi M' ERA LUNA fesztiválon tolnak egy bulit, végül 17-én szintén egy német buli következik a Stadthalle Fürth városában első alkalommal megrendezésre kerülő DARK ASCENSION fesztiválon, adnak egy hatalmas koncertet, ahol mind összesen még két csapat a La Scaltra és a Mercyful Nuns a meghívottak.

Ez az év október 26-án zárul koncerteket illetően a spanyol fővárosban Madridban lebonyolított DARK MAD fesztivál vendégei olyan együttesek társaságában mint a Kirlian Kamera, Apoptygma Berzerk, vagy a Cassandra Complex.

 

FELHASZNÁLT IRODALOM:

Henoch Apokalypsis Hamvas Béla fordításában és bevezetőjével.
Mózes /Teremtés/ 1. könyve 6/4.
Melody Maker, New Musical Express, www.Nephilim.co.uk
Subterra Magazin, www.subterra.hu/read.php?id=437

DISZKOGRÁFIA:

Burning The Fields-Ep 1985.
Returning To Gehenna-kislemez válogatás 1986.
Power-mini LP 1986.
Preacher Man-mini LP 1987.
Dawnrazor-LP 1987.
Blue Water-maxi LP 1987.
Moonchild-Maxi LP 1988.
Chord Of Souls-válogatás mini LP 1988
The Nephilim-Lp 1988
This Dying Age-maxi LP 1989.
Psychonaut-maxi LP 1989.
For Her Light-maxi LP 1990.
Elizium-LP 1990.
Sumerland-Maxi LP 1990.
Submission-mini Lp 1990.
Nephs single-egy speciális dupla kislemez 1990. november
Returning To gehenna-mini LP ujra kiadva 1990.
Laura-válogatás LP 1991.
Burning The Fields EP ujra kiadva 1993.
Revelations-dupla válogatás LP 1993.
Nephilim A.D.-One More Nightmare-mini LP 2000.
From Gehenna To Here-válogatás dupla LP 2001.
Fallen-LP 2002
From The Fire-mini LP 2002
Mourning Sun-LP 2005
5 Albums  /Dawnrazor + The Nephilim + Elysium + Earth Inferno + Mixes And Singles albumok/ 2013.
Prophecy  2016 március 17.


The Nefilim név alatt:
Chaocracy-egy 1993-as válogatáson megjelent új nóta
Xodus-mini LP 1995.
Penetration-mini LP 1996.
Zoon-LP 1996.

Koncertek:
BBC Radio 1 Live on Concert,Sheffield 1988.
Forever And Ever-1988.
Earth Inferno-dupla koncert 1991.
Festival Of Fire-1991.
Ad Mortem, Ad Vitam  dupla koncert 2012.

Videok:
Forever Remain-1988.
Morphic Fields-promo video,4 klip 1989.
Electronic Press Kit-interjú video kiadás 1990.
Visionary Heads-Live in Brixton Academy-1990 október 6.
Revelations-6 videoklip+interjú Elctronic Press Kit
Revelations - Forever Remain + Visionary Heads   2002.
Paradise Reagined - Live In Düsseldorf 1991. 05. 31. -  2008.
Ceremonies - Live In Brixton Academy  2008 - 2012.

Zenészek, akik az együttesben játszottak, játszanak:

Jelenlegi Felállás:

Carl McCoy - szólóének (1984 - napjainkig )
Tony Pettitt - basszus (1984 –1991, 1998–2000, 2013 - napjainkig )
Gavin King - gitár (2007 - napjainkig )
Lee Newell - dobok (2007 - napjainkig )
Adam Leach - szólógitár (2017 - napjainkig )


Korábbi Tagok :
Gary Wisker - szaxofon (1984 – 1985)
Paul Wright - gitár (1984 –1991, 1998 –1999)
'Nod' Alexander Wright - dobok (1985 –1991, 1998 –1999)
Peter Yates - szólógitár (1985 –1991)
John 'Capachino' Carter - basszus (2000 – 2009)
Andy James - gitár (2012 – 2015)
Tom Edwards - gitár ( 1976 - 2017 R.I.P. )  (2008 – 2016)

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2012. 01. 29. - 18:26 | © szerzőség: Papi