We Are Dust - A Tribute To OTWATM

A "We Are Dust - A Tribute To Of The Wand And The Moon" egy tribute album, amely a dán neofolk/dark folk Of The Wand And The Moon zenéje és a zene mögött álló ember, Kim Larsen előtt tiszteleg.

Kim Larsen 1998-ban alapította az Of The Wand And The Moon-t, miközben a doom metal zenekar, a Saturnus tagja volt. A "Nighttime Nightrhymes" című debütáló album 1999-ben jelent meg, majd 2000-ben Larsen elhagyta a Saturnust, hogy teljes mértékben az Of The Wand And The Moonra koncentrálhasson. Azóta a projekt számos nagy hatású albumot adott ki, mint például az "Emptiness Emptiness Emptiness Emptiness" (2001), a "Lucifer" (2003), a "Sonnenheim" (2005), a "The Lone Descent" (2011) és a "Your Love Can't Hold This Wreath Of Sorrow" (2021), valamint számos EP-t, kislemezt és live-kiadványt.

Az Of The Wand And The Moon tiszta neofolk/dark folk zenekarként indult, folytatva az olyan legendás "apokaliptikus folk" előadók örökségét, mint a Death In June, a Sol Invictus és a Current 93, de egyedi hangzással. Ez az egyedi megközelítés a sötét zenéhez gyorsan az Of The Wand And The Moon-t a szcéna egyik legnagyobb és legelismertebb "új" bandájává tette. A későbbi albumokon Kim Larsen és az Of The Wand And The Moon lassan egy mélyebb, énekes-dalszerzői ihletésű dalhagyomány felé sodródott, de megtartotta a korábbi albumok melankolikus és sötét védjegyszerű hangzását.

A "We Are Dust - A Tribute to Of The Wand And The Moon" Larsen munkásságának tisztelői, a zenekar barátai, és munkatársai  erőfeszítése. Az itt bemutatott művészekre Larsen jelentős hatással volt így ők megragadták a lehetőséget, hogy hozzájáruljanak ehhez a kiadványhoz.

A "We Are Dust" a következő nemzetközi előadók Of The Wand And The Moon dalainak interpretációit tartalmazza:

KING DUDE (USA), IN RUIN feat. KATI RÁN (USA/Hollandia), NIGHT PROFOUND (Kanada), OSI AND THE JUPITER (USA), AWEN (USA), BLOOD AND SUN (USA), DIE WEISSE ROSE (Dánia), CROOKED MOUTH (Kanada/Litvánia), BY THE SPIRITS (Lengyelország), SOLBLOT (Svédország), INMOST DESCENT (USA) és CRADLE OF JUDAH (USA).

Az album digitálisan 2023. február 24-én jelenik meg, míg a vinyl kiadás később (2023 késő tavaszán/kora nyáron) érkezik a présüzemben bekövetkezett gyártási késések miatt.

A "We Are Dust - A Tribute To Of The Wand And The Moon" lemezt a Moondrop Records adja ki és forgalmazza LP-n és digitálisan. (szöveg forrása: a kiadvány Bandcamp oldala)


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2023. 03. 05. - 06:16 | © szerzőség: Neofolk.hu