Mick Harvey

Az alábbi koncert műfajában kissé elkanyarodik az általában közölt ajánlásainktól, de a határokat feszegetni nincsen messze koncepciónktól. Ha Nick Cave egykori zenésztársáról van szó, és ráadásként az alt-country talán nem is áll annyira messze Mick Harvey korábbi megjelent lemezeitől, akkor már nem is beszélhetünk akkora vargabetűről ha a zenész  budapesti koncertjét szóba hozzuk. A Bem rockparton november 27-én ad 19.00-kor koncertet (Bem Rakpart 6), érdemes számon tartani.

Az 1958-as születésű Mick Harveyt leginkább Nick Cave mellől ismerhetjük (már bő három évtizede zenélnek együtt), ám az ausztrál multiinstrumentalista jól jegyzett név filmzeneszerzőként is, de énekes szólóelőadóként sem vallott szégyent, sőt. Első két önálló lemezén Serge Gainsbourg dalainak angol nyelvű átdolgozásaival okozott meglepetést (Intoxicated Man – 1995, Pink Elephants – 1997), a 2005-ös One Man’s Treasure albumon – két saját szerzemény mellett –ismert és obskúrusabb country-, folk- és rockdalokat formált a maga képére, de 2007-ben készített korongján is főleg átdolgozásokat adott elő, a szokásos magas színvonalon.

Mick Harvey a hetvenes évek közepi ausztráliai indulás óta hűséges társa Nick Cave-nek: együtt hozták létre a Boys Next Doort, majd az abból kinövő Birthday Partyt úgyszintén, továbbá az énekes mellett ő az egyetlen ős-tag a Bad Seedsben is. Harvey azonban zenélt egy másik Ausztráliából Berlinbe települt együttesben, a Simon Bonney vezette Crime And The City Solutionben is (a nyolcvanas évek második felében), producerkedett (főleg a Birthday Party és a Bad Seeds köreibe tartozó zenészek lemezein), közreműködött névrokona, PJ Harvey albumain, de felbukkant Lydia Lunch-, Die Haut- Robert Forster-, The Go-Betweens- és Scott Walker-korongokon is, másokkal közös és önálló filmzenéit pedig számos díjjal jutalmazták. (http://www.bem6.hu/)

Belépő: 3000 Ft

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2015. 11. 27. - 04:07 | © szerzőség: Gelka