Karc | Kaiko

Az alábbiakban a decemberi Nekromantikára látogató KARC zenekar vezetőjével, Kaikoval olvasható egy rövid interjú, 11-én éjfél körül hosszabb megszakítás után lesz harmadszor(!) vendége a goth-klubnak a banda. Komolyabb változásokon ment át a csapat, érdemes lesz ellátogatni a Gyárba ezen a remélhetőleg nem túl fagyos estén...

Szelevényi Gellért: - A decemberi Nekromantikán (Dec. 10. Gyár) a Karc zenekar áll színpadra, sokan hihetnék, hogy egy friss bandáról van szó. Azonban a múltban mi már többször is találkoztunk; még egészen régen a Voodooban is zenéltetek! Mesélnél az eltelt 10 esztendőről kicsit túllépve a szárazabb tényeken?

Karc/Kaiko: - Sok átalakulás történt mind a zenében és a tagságban. Több demón , két mini Lp-n vagyunk túl és idén jelent meg szerzői kiadásban az Egyél + mindent nagylemezünk. A mai KARC sokkal gyorsabb és energikusabb. Úgy is mondhatnánk, hogy hiper sebességre kapcsolt a zenekar a korábbi arculathoz képest. Tudni kell megújúlni, hiszen mi is változtunk és a minket körülvevő világ is. Így lett a lassú vagy közép tempójú, inkább lírai zenét játszó KARCból szágúldó erőmű. Nem akarunk hasonlítani senkihez. A saját utunkat járjuk és ha néha hallunk ezt az, hogy ez olyan mint.. annak csak örülni tudok, mivel az ilyen észrevételek egymásnak ellentmondóak.

- A 2010-es év érzéseim szerint sok „munkával” telhetett, nemcsak az albumotok jelent meg, de szólólemezt is készítettél… Milyenek ezekről a visszajelzések, kerestek már kiadót a magyar rögvaló ellenére?

Karc/Kaiko: - Kerestünk kiadót a KARCnak itthon a magyar szövegek miatt. Kaiko fedőnév alatt készítettem egy elektro albumot ami inkább művészi lett mint elektro. Utóbbit nyelvezete és témája miatt is, ( The Planet Earth debut ) olyan külföldi kiadót vettem vele célba mint a ShamadiSound, ahol hallható hasonló zenék. Ez eddig válasz nélkül vagyok.A lemezek produceri munkáját én készítettem.Szóval volt munka rendesen.

- Egész szépen alakulnak az élő fellépési lehetőségek számotokra, látom, hogy vidéken akadnak befogadó klubok. Van célközönségetek? Hova simul be leginkább a Karc hangulata?

Karc/Kaiko: - A közönségünk a zenével együtt átalakult. Sok új arc talált és még talál rá remélhetőleg erre a zenére ide haza. A vidéki klubok nagytöbbsége szívesen lát minket. A célközönsé pedig ti vagytok kedves olvasók.

- Az oldalatokat nézve (http://www.karcmusic.com/) kicsit meghökkentem, látva a magyar és angol nyelv mellett a japán opciót. Van ennek valami különösebb oka? Egy Japán turné előtt álltok?

Karc/Kaiko: - Sajnos nincs leszervezett japan túrné kilátásban, de nagyon jó lenne. Én díjaznám. A KAIKO weblap készült el eredetileg japan nyelven is, mert a zene nemzetközisége miatt nagyobb teret akartam adni a honlapnak. Véletlenül a KARCnak is elkészült ez a fordítás. A köv lemez angol nyelvü is lesz, úgyhogy lesz létjogosúltsága a három nyelvü honlapnak. Aki nem is tud japanul, annak is érdemes ránézni mert szerintem egyszerüen szép.

- Bizonyára lesznek olyanok, akik sok évvel ezelőtt és néhány éve a Gyárban is láttak Titeket. Mire számíthatnak az ismét ellátogatók ezúttal?

Karc/Kaiko: - Valami KARCosat fognak kapni. Elektronikát gitár zenével és lendületettel. Az est üzenete pedig legyen az Egyél + mindent lemez egyik dal sora: I 've be your fucking dark hero...

Addig is meghallgathatóak és letölhetőek ingyenesen a KARC és KAIKO lemezek az lábbi linkekről:
www.karcmusic.com
www.kaiko.hu

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2012. 11. 25. - 10:20 | © szerzőség: Gelka