John Robb: The Art of Darkness

John Robb a szerzője a 650 oldalas "A sötétség művészete" című könyvnek.
Ez az első nagyszabású és egyetlen teljes, átfogó áttekintés a gót zenéről és kultúráról, valamint annak maradandó örökségéről. A könyv egy gót klubban töltött éjszakával kezdődik, majd a kultúrát mélyen körüljárja!

A The Art Of Darkness feltárja azt a kontextust, amely a poszt-punk korszakban megteremtette, és a Róma bukásától, Lord Byrontól és a romantikus költőktől, az európai népmeséktől, a gótikus építészettől és festőktől, valamint az okkultizmustól egészen a modern Instagram-befolyásolókig terjed.

A könyv főként a poszt-punk gótikus korszak köré épül, számos interjúval, többek között a Banshees, a Bauhaus, Danielle Dax, Robert Smith, Andrew Eldritch, Adam And The Ants, John Cale, The Damned, Xmal Deutschland, Einsturzende Neubauten, Laibach, Pam Hogg és sokan mások... a könyv a zenét, a stílust, a politikai és társadalmi körülményeket vizsgálja, amelyek ezt a kultúrát és a nagyszerű zenéket, divatot és attitűdöket - klubokat, amelyek ezt a kultúrát meghatározták, valamint első kézből számol be arról, hogy ott lehettünk a koncerteken és klubokban, amelyek a szcénát megteremtették.

Forrás, bővebb információ itt: The Art of Darkness


2023. 01. 06. - 11:50 | © szerzőség: Gothic.hu