Radnóti a Nemzeti Sírkertben

A tavalyi sikeres együttműködést folytatva idén is meghívtuk Turek Miklóst a Fiumei úti sírkertbe, hogy az általa megálmodott műfaj segítségével, a versszínházzal fogja kézen a nézőt és mutassa be nekik költőóriásainkat.

A versszínházról így nyilatkozott a művész: „Előadásaim, bár versekből állnak, nem pódium előadások. A költők emberi arcát és életüket is igyekszem megeleveníteni verseiken keresztül a hagyományos és a kortárs színház eszközrendszerével. A szöveg, a színészet, a fény, a hang - és néha a grafika és az animáció is - együttes hatása ad katarzist a nézőknek.”

Tavaly Arany János, József Attila mellett Petőfi Sándor jutott szóhoz, míg idén Radnóti Miklós, Ady Endre és Faludy György „változó tájait” járjuk be. Elsőként május 27-én, szombaton, 21 órai kezdettel Radnóti-töredékek hangoznak el. Az Árny az árnyban... című előadás helyszíne a modern magyar líra egyik legkiemelkedőbb poétájának síremléke előtti füves terület (41-es parcella, 2. sor, 44. sír).

A programon a részvétel – hasonlóan a többi Fiumei úti sírkertben megtartott előadáshoz – ingyenes, de regisztrációhoz kötött azért,  hogy lássuk, mennyi székkel készüljünk a rendezvényre. A jelentkezéshez nem kell mást tenni, csak leadni egy nevet a rendezvenyek@nori.gov.hu email címre, és jelezni, hány fővel érkezik.


2023. 05. 20. - 05:13 | © szerzőség: Gothic.hu