Whispering Sons interjú

Ismét budapesten játszik a belga Whispering Sons, holnap, azaz november 21-én lépnek színpadra a Dürer Kertben. Vendég az Irrational Ortodox Noise. A zenekart a koncert kapcsán aktualitásokról kérdeztük.

- Belgium a múltban (80-90-es évek) leginkább a magyarországi EBM-industrial rajongók számára volt igazán ismert. Járt ugyan nálunk maroknyi érdeklődő előtt fellépve régebben a Breath of Life, de gothic/postpunk banda nem igazán. Milyen izgalmas dolgok történnek a szcénában Brüsszelben, ami rátok is hatással van, milyen a koncert és klubélet?

WS: - Belgium kicsi, de nagyon gazdag zenei szempontból. Nagyon sok zenekar létezik, sokféle műfajban játszva. Az emberek átfedésben lévő projektekkel találkoznak, és néha úgy is érződik, hogy minden mindenhez kapcsolódik, ami nagyon szép. Nem mondanám, hogy lenne bármilyen igazi poszt-punk szcéna, de határozottan sok alternatív zene születik folyamatosan.

- Visszatérő vendégek vagytok Budapesten, egy nyilván fárasztó koncertturné során sikerül valamennyire fővárosunkkal és a rajongókkal is megismerkednetek? Milyen a tavalyi élményetek Budapestről?

WS: - Sajnos a feszes turnétempó ritkán teszi lehetővé a városnézést. Bár utoljára sikerült egy kis túrát tennünk a Széchenyi Fürdő előtti parkban és a Hősök terén, a soundcheck és a fellépés között. Legalább ennyi belefért. Az est hátralévő részét a Dürer Kert környékén töltöttük. Jó helyszín az emberek kedvesek, akik ott dolgoznak. Az előző alkalommal sütöttek nekünk egy tortát, amin a nevünk állt. Ezek a kis dolgok teszik a turnét még szebbé.

- Az "Image"-ben a hallgató sok nyomasztó feszültséget érezhet. Honnan vannak az inspirációk és mi a jelenlegi "látlelet"? Kérlek beszélj kicsit az alkotói folyamatról és a lemez eddigi pályafutásáról... Mire vagytok a legbüszkébbek?

WS: - Nos, az elidegenedés, a távolság és a harag témái gyakran jönnek elő, és a felvétel mögött rejlő általános elképzelésből szintén. Az "Image" elkészítésénél szántunk arra időt, hogy átgondoljuk, mit akarunk létrehozni, ahelyett, hogy elsietve vetettük volna bele magunkat. A dalok nagy részét már élőben játszottuk, de egy koherens albumra történő felvételük más kihívás volt. Tíz napra bezártuk magunkat egy stúdióba, és egy producer segítségével megpróbáltuk az élő energiát egy lemezre átvinni. Nagyon büszkék vagyunk a lemezre, és arra, amit lehetővé tett számunkra ezáltal.

Eddig nagyszerű a visszajelzés. Különösen Belgiumban egy teljesen új szintre kerültünk, ami váratlan volt. 2016 óta turnézunk Európában, lassan felépítve ezt a rajongói bázist. Csodálatos látni, hogy a közönségünk egyre nagyobbá és lelkesebbé válik ezzel az albummal!

- Tavaly lemezbemutató koncerttel érkezett a Whispering Sons, milyen újdonságra számíthatunk így egy esztendővel később a fellépéseteken?

WS: - Új anyagon dolgoztunk. Lehetséges, hogy lesz néhány vadonatúj dal, amely beilleszthető lesz a turné setlistbe is.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2019. 11. 20. - 13:17 | © szerzőség: Gelka