Madrugada | Industrial Silence

Helyszín: 
Budapest - A38 állóhajó(XI. Petőfi híd budai hídfő)
Időpont: 
2019. március 2., 20:00
Fellépők: 
Madrugada

A norvég indie mai napig legnagyobb hazai és nemzetközi sikere a Madrugada feltűnése volt 1999-ben. A Joy Divisionös, sötét, borongós hangulatokat teljesen autentikusan skandinavizáló zenekar első lemeze, az Industrial Silence sokkszerű sikert aratott. A lemez megjelenésének huszadik évfordulóján a Madrugada két telt házas oslói koncert után európai turnéra indul, melynek során Magyarországon is fellép. Március 2-án az A38 Hajón adja elő erőteljes, szívbe markoló rockdalokkal teli műsorát, melynek gerincét a húszéves alapmű, az Industrial Silence adja.

További infók: https://www.a38.hu/hu/program/madrugada-no

Jegyárak:
- elővételben 2019. március 1. éjfélig: 5400 Ft.-
- a koncert napján/a helyszínen: 5900 Ft.-

A norvég indie egyik első, és a mai napig legnagyobb hazai és nemzetközi sikere a Madrugada feltűnése volt 1999-ben. A Joy Divisiont idéző, sötét, borongós hangulatokat teljesen autentikusan "skandinavizáló" zenekar első lemeze, az Industrial Silence sokkszerű sikert aratott, és a következő tíz év a Madrugada diadalútja volt Norvégiában. Sorozatban nyerte a Spellemann-díjakat (ez a legnagyobb norvég zenei díj), az Industrial Silence egy pillanat alatt a norvég eladási listák élére katapultált, és a Madrugada megnyitotta az utat a norvég rock európai térnyerésének.

A Madrugada jellegzetesen indie hangzása és világlátása, frontember, Sivert Hoyem és az azóta sajnos elhunyt dalszerző-gitáros, Robert Buras karakteres egyénisége, bluesból, goth-ból, Joy Divisionből, krautrockból és art-rockból összerakott nagyszerű dalai óriási befolyást gyakoroltak a norvég rockra. Az Industrial Silence a mai napig a skandináv rockzene egyik legkerülhetetlen, nagyszerű alkotása.

Az együttes aztán nem tudta kiheverni gitáros-zeneszerzője, Robert Buras  2007-es halálát, a vele készített utolsó lemezt még megjelentették a tagok, de aztán gyorsan feloszlott a zenekar.

De most, az első lemez huszadik évfordulóján Hoyem két alapító taggal újjáélesztették a Madrugadát. Az eredeti terv pusztán egy oslói koncert lett volna, de miután két nap alatt elkelt a Spektrum Arena két koncertjére húszezer jegy, az elsöprő siker miatt a zenekar úgy döntött, európai turnéra indul.

Ennek során érkezik Magyarországra, az A38 Hajóra március 2-án, hogy felidézze a skandináv indie egyik legfontosabb, húsz évvel ezelőtt megjelent lemezét, az Industrial Silence-t.

A zenekar tagjai
Sivert Hoyem: ének, gitár
Frode Jacobsen: basszusgitár
Jon Lauvland Pettersen: dob

Lemezek
Industrial Silence, 1999
The Nightly Disease, 2001
Grit, 2002
The Deep End, 2005
Madrugada, 2009