Muzsik és Volkova, Terra Profonda

Helyszín: 
Budapest - Fonó(1112 Sztregova u. 3.)
Időpont: 
2018. december 27., 20:00
Fellépők: 
Kollár Klemencz László

Kollár-Klemencz László

Kollár-Klemencz László klasszikus kamarazenéből és népzenei hagyományokból is táplálkozó új lemeze az elmúlt időszak egyik legegyénibb hangú albuma.

A Rengeteg című albumon kizárólag a dalszerző, előadó saját szerzeményei hallhatók, a szövegek az ember és a természet közötti kapcsolatot kutatják. A Rengeteg zenéjével és szövegeivel elsősorban a természetben mélyül el, keresve a tiszta, egyszerű kapcsolatot ember és természet között, valamint ember és a saját természete között.
Olyan hozzáállással, amely szembe mer nézni a valósággal, mégis meggyőződéssel hisz az eszmékben. A melankolikus, balladisztikus hangvételű szerzemények alapját klasszikus dalok képezik, amelyek vonós kamarazenekarral, különleges hangszerelésben szólalnak meg.

Muzsik és Volkova

Muzsik és Volkova – magyar-orosz dalszerző testvérpár, akik Magyarország keleti csücskéből, Záhonyból származnak. Az országot a ZUP tagjaiként zenélték körbe az elmúlt 10 évben. 2016 nyara óta azonban megújult zenei irányvonal mentén, Muzsik és Volkova néven, duóban koncerteznek tovább. Zenéjüket az indiefolkos/akusztikus hangzásvilág jellemzi, amit ők csak "greengrassnek” neveznek. Magyar nyelvű dalszövegeikben a személyesség, valamint a társadalmi reflexió játsszák a főszerepet. Repertoárjukon gyakran bukkannak fel orosz feldolgozások is.

Tavaly júliusban megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díját, Volkova pedig a fesztivál különdíját. A 2017-es évet a Rövidesen találkozunk c. 7 számos lemezük megjelenésével zárták. Idén tavasszal vendégzenekarként elkísérték országjáró lemezbemutató turnéjára a Szabó Balázs Bandáját.

Ez évtől azonban már nemcsak duóban, hanem Prommer Patrik közreműködésével triós felállásban is koncerteznek.

Muzsik: ének, gitár, szájharmonika, bass
Volkova: ének, tangóharmonika, ukulele, bass
Patrik: dob, bass

Terra Profonda

Budapesten, 2012 szeptemberében állt össze a zenekar Terra Profonda néven, melynek jelentése mély föld.
Látomásos szövegek köré csavarodó, sokszor repetitív, az amerikai blues, máskor a szabadzene határain megszólaló drámai szerzemények születnek a hármasfogat műhelyében, melyek improvizatív jellegük ellenére hagyományos értelemben vett dalok. Ahogyan a zenekar neve is sugallja, a zene fontos eleme a föld, a föld-közeli megszólalás. Mivel az élő előadások sokkal inkább hasonlítanak egyfajta három szereplős tematikus zenefolyamhoz, színházi perfomance-hoz, mint zenei koncertekhez, talán a drámai blues a leghelytállóbb körülírása a trió muzsikájának. A dalokban többek között szerelemtől elnyűtt matrózok, riadt lovak, sebhelyes, eldurvult vándorok, rossz, ideges kelet-európai családfők veselkednek neki az éjszakának. S mint lepkék a kifeszített vásznon, mind a Terra Profonda világában rajzanak.

Krisztián és Mátyás a Váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti SZKI diákjaiként találkoztak. Krisztián jazz szaxofon, Mátyás pedig jazz basszusgitár szakon végzett. Kiss Krisztián idén végzős a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszakán. Vincenzo és Krisztián együttműködése is régre vezethető vissza, azonban ennek első érdemi formája a Terra Profonda. A trió rendszeres fellépője a budapesti kluboknak, s az elmúlt években több külföldi meghívásnak is eleget tett. Idén jelent meg az első teljes terjedelmű lemezüket.

Közreműködik:

Kiss Krisztián - koboz, tenorszaxofon, ír buzuki
Szabó Mátyás - gitár, basszusgitár
Lo Buglio Vincenzo - ének

Jegy:
Elővételben: 2000.-Ft
Koncert napján: 2500.-Ft