Xeno & Oaklander

Helyszín: 
Budapest - Dürer kert(XI. ker. Öböl u. 1.)
Időpont: 
2019. június 5., 21:00
Fellépők: 
Xeno & Oaklander

A Küss Mich és a Fekete Zaj bemutatja

Xeno & Oaklander (US, Dais Records)
Void Vision (US, Mannequin Records)

Sean McBride és Liz Wendelbo duója, a Xeno & Oaklander visszajáró vendég Budapesten, koncertjeik kultikusak. A 2000-es évek brooklyni "minimal electronics" hullámának vezérzenekara mindig felette állt a trendeknek és a saját útját járta: kívülállóként teremtett divatot, majd a megszámlálhatatlanul érkező cold wave zenekarok idején hangzása és nyelve még sajátosabbá, organikusabbá és előremutatóvá vált: a X&O sosem revival zenekar volt. Az elmúlt években a duó Egan Frantz hangmérnökkel egészült ki élőben, illetve lemezen, a trió felállásnak pedig a tavasszal megjelenő Hypnos a legújabb műve, amelyet a Dais Records adott ki. Ezt mutatja most be a Xeno & Oaklander élőben, negyedik budapesti koncertjén.

Az estét még különlegesebbé teszi, hogy először lép majd fel nálunk a keleti parti szintiwave szintén fontos alakja, a Void Vision. A Void Vision a philadelphiai Shari Vari szólóprojektje, ő is aktív már vagy tíz éve, élő fellépésein a rideg és dekadens analóg wave dinamikát Shari Vari érzéki és erőteljes hangja teszi még közelibbé. Neki is idén jelenik meg új lemeze, az előzőt (Sub Rosa) a római, de pár éve Berlinben működő Alessandro Adriani kiadója, a Mannequin adta ki.

A Xeno & Oaklander és a Void Vision a Dürer Room 041 termében lépnek fel. A Küss Mich és a Fekete Zaj közösen szervezik a bulit, először, de a tervek szerint nem utoljára.

Jegyek // tickets:
https://tixa.hu/xeno_oaklander_void_vision